Klupska zima u Puli ove godine u donosi gotovo različitih 80 koncerata

0
S konferencije za novinare
S konferencije za novinare

U prostorijama pulske Komunalne palače, u pretposljednjem danu programski vrlo bogate 2019. godine, održana je konferencija za novinare na kojoj je predstavljen projekt „Klupska zime/Pula live“  koji u Pulu u zimskom periodu donosi cijeli niz kvalitetnih koncerata.

Projekt je to koji se održava drugu godinu za redom, a koji će se pod pokroviteljstvom Grada Pule i u organizaciji klubova Rock Caffe, Rock bar Mimoza, Caffe bar Circolo 17, Monteparadiso klub i Klub Kotač održati od 1. siječnja do 1. travnja 2020. godine, a predviđeno je gotovo 80 koncerata, od punka, rocka, bluesa, do jazza i metala. 2019. je godina u kojoj  je Pula ponovno potvrdila svoj status Hrvatskog grada na Jadranu sa najvećim brojem događanja, najvećim brojem koncerata a da među njima nije bilo ni jednog jedinog upitne kvalitete, ni jednog jedinog koji je nosio predznak lakih nota.  

„Pula je oduvijek bila posebna u svom izričaju. U Puli nekvalitetno nikada nije prolazilo, a ovim projektom želimo to dodatno podcrtati,“ izjavila je pročelnica za kulturu Jasmina Nina Kamber, nadodavši da su pulski klubovi u ovom projektu suborci i suradnici, svojevrsne institucije koje desetljećima odgajaju generacije, poznavatelje kvalitetne i dobre glazbe.

"Redom su to pulski klubovi koji  ne posustaju desetljećima, koji su u svom radnom vijeku odradili sa srcem doslovce tisuće koncerata kroz koje Pula njeguje svoj stil, svoj image grada u kojemu je publika „teška“ u prijevodu -  iznimno  educirana i ne posustaje pred jeftinim trendovima. Hvala im na tome.,“ kazala je Kamber.

Zamjenik gradonačelnika Pule Robert Cvek zahvalio je klubovima koji ove godine sudjeluju u programu. „Ponosni smo na ovaj program kojim se Pula, zajedno s okupljenim klubovima, odupire pojavi lakih nota i čime se dodatno naglašava stil i pravac koji gradimo desetljećima u promicanju imidža Pule kao pravog, rokerskog grada. Drago mi je da ove godine imamo više uključenih klubova i više koncerata. Vidimo da dolaze nove, mlađe generacije koje žele nastaviti njegovati taj urbani identitet našeg grada, stoga sam posve siguran će u godinama pred nama ova sjajna priča biti sve uspješnija“, kazao je zamjenik.

Svi uključeni organizatori zahvalili su Gradu Puli koji je prepoznao njihov rad i na ovaj način im odlučio dati dodatnu potrebnu podršku. Inicijativi se i ove godine priključio najstariji rock bar u Puli, Mimoza, a Anita Pamić istaknula je kako su ponovno pripremili bogat program s čak 25 koncerata. Voditelj Rock Caffe Mirko Mocko kazao je kako je ovo kultno okupljalište brojih Puležana nedavno proslavilo 25. rođendan te kako je tijekom svih ovih godina održano gotovo 2.000 koncerata, a u sklopu Klupske zime/Pula live održat će se 26 koncerata.

U Monteparadiso klubu koji organizira jedan od najboljih i najdugovječnijih punk festivala na ovim prostorima, pripremili su 7 koncerta koje je predstavio Deni Kukolj dok je program u Circolu koji je orijentiran na jazz svirku predstavio Sebastian Stell. Ove se godine Klupskoj zimi/Pula live priključio i Klub Kotač u kojemu će se prema riječima Borisa Bjelice održati ukupno 8 koncerata. Cjelokupni program Klupske zime Pula Live dostupan je u tiskanim brošurama koja će dijeliti gradom, a dostupan je i na službenim web stranicama Grada Pule www.pula.hr/live.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa