Medulin

Dođite na postavljanje skulptura riba – kontejnera!

0
Riva u Medulinu
Riva u Medulinu

Općina Medulin poziva sve mještane da se pridruže simboličnom postavljanju skulptura riba koje će služiti kao kontejner za plastične boce i tako sudjeluju u osvještavanju javnosti o važnosti zaštite okoliša. Umjetničke skulpture izrađene su u sklopu projekta „Medulin ZA okoliš – NE jednokratnoj plastici“.

Postavljanje i prezentacija ovog inovativnog elementa osvještavanja javnosti o važnosti zaštite okoliša održat će se u ponedjeljak, 16. prosinca, u podne kod fontane na medulinskoj rivi.

Predstavljanje riba i više o samoj ideji prezentirat će načelnik Općine Medulin sa suradnicima, a pomoć u „punjenju“ riba plastičnim bocama pružit će mu djeca iz Osnovne škole dr. Mate Demarina.

Izrada i postavljanje ovih umjetničkih instalacija koje služe kao kontejner provodi se u sklopu projekta „Medulin ZA okoliš – NE jednokratnoj plastici“, koji se provodi u okviru mjere 2.2.1. prikupljanje otpada iz mora, podmorja i priobalja iz Lokalne razvojne strategije u ribarstvu 2014. – 2020. FLAG-A „Istarska batana“. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa