Barbanci osvojili srebrnu plaketu na festivalu dječjeg folklora

0
Članovi KUD-a na Krki
Članovi KUD-a na Krki

Članovi pomladka KUD-a Barban nastupili su 9. studenog na 1. Međunarodnom festivalu dječjeg folklora  koji se održao u Šibeniku. Na festivalu je nastupilo 15 folklornih grupa iz raznih djelova Hrvatske i 2 grupe iz Bosne i Hercegovine. Program festivala je pratila tročlana prosudbena komisija stručnjaka koje je delegiralo Ministarstvo kulture a sam festival se održao pod pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar Kitarović. Prosudbena komisija je dodijelila tri plakete najuspješnijim sudionicima festivala.

Zlatnu plaketu dobili su članovi KUD-a Zvir, Jelenje iz Primorsko-goranske županije, dok su srebrnu plaketu dobili članovi KUD-a Barban iz Istarske županije. Srebrnu plaketu dobili su za ukupan dojam i kvalitetu izvedbe, autentičnost i originalnost u glazbenom i plesnom izričaju te scensku primjenu naslijeđene kulturne baštine.

Članovi KUD-a Barban su se na festivalu predstavili recitacijom na čakavskom dijalektu barbanštine, pjesmom u dvoglasju tjesnih intervala i tradicijskim plesom „Barbanski balon“. Oni su ujedno bili jedini sudionici iz Istarske županije na ovom festivalu. Boravak u Šibensko-kninskoj županiji članovi KUD-a Barban iskoristili su i za posjetu nacionalnom parku Krka, šetnju slapovima Krke i razgledavanje prirodnih znamenitosti. Tijekom prvog dana boravka bilo je vremena i za razgledavanje starog dijela grada Šibenika i brojnih kulturnih i povijesnih spomenika (katedrale, tvrđave svetog Mihovila i ostalih).

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

PRODAVAČ/ICA

Do: 27.01.2021.

VIŽINADA-VISINADA, ISTARSKA ŽUPANIJA

PRODAVAČ/PRODAVAČICA TEKSTILOM

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SOBAR/SOBARICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

ŠANKER/ŠANKERICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA