čeka se amenovanje pulskih vijećnika

Iz pulske kase još 412.000 eura za Valkane i 300.000 za travnjak na 'Drosini'

17.05.2024 - 17:50
Foto: Mirjana Vermezović Ivanović
Foto: Mirjana Vermezović Ivanović

Na idućoj sjednici Gradskog vijeća Pule naći će se točka dnevnog reda o usmjeravanju dodatnih 412.000 eura gradskom društvu Pula usluge i upravljanje za izgradnju nogometnog igrališta na Valkanama, koje se svečano otvara u ponedjeljak.

 

Naime, nakon što su to društvo i Grad Pula još 23. ožujka 2023. godine sklopili sporazum kojim se Pula uslugama i upravljanju odobrava isplata 817.000 eura za izgradnju igrališta, ta je tvrtka Gradu 29. travnja 2024. dostavila zahtjev za isplatu dodatnih 412.000 eura. U obrazloženju se navodi da su izmjenama proračuna Grada Pule za 2024. godinu (u razdjelu 4 – Upravni odjel za urbanizam, investicije i razvojne projekte), planirana spomenuta dodatna sredstva za dovršetak spomenute investicije. 

U obrazloženju predložene odluke navodi se da se radi o sredstvima potrebnim za podmirivanje obaveza po zaključenom ugovoru i aneksima ugovora s izvođačem radova, sredstva potrebna za financiranje nabave dodatne trave, usluge izrade geodetskih podloga, usluge koordinatora 2 zaštite na radu, usluge nadzora nad izvođenjem radova, te ugradnje videonadzora na predmetnoj lokaciji. S obzirom da je umjetnu travu donirao Hrvatski nogometni savez, i to u vrijednosti od čak 250.000 eura, Gradu smo uputili pitanje o kakvoj se dodatnoj travi radi i zbog čega se financira javnim novcem, a odgovor ćemo objaviti čim ga dobijemo.

Podsjećamo da je riječ o drugom podizanju cijene igrališta: gradske vlasti prvo su baratale cifrom od četiri milijuna tadašnjih kuna, rekavši da će travnjak donirati HNS, da bi onda cijena lani porasla prvo na spomenutih 817.000 eura. Javno obrazlažući to poskupljenje, pročelnica Ivana Sokolov lani je izjavila da je nakon izrade izvedbenih projekata i troškovnika, a uzimajući u obzir sve predviđene radove kao i povećanje cijena u građevinarstvu, projektant iznio novu procjenu. 

Ukupno, dakle, igralište na Valkanama na koncu košta 1,3 milijuna, odnosno 1,48 milijuna eura, računamo li i vrijednost doniranog travnjaka.

Vijećnici će 28. svibnja odlučivati i o isplati 300.000 eura iz gradskog proračuna za zamjenu glavnog travnjaka na Gradskom stadionu 'Aldo Drosina', za što je društvo Pula usluge i upravljanje uputilo zahtjev 29. travnja ove godine.

U obrazloženju odluke navodi se da je zatražena kapitalna pomoć te da je postupak nabave nove trave u tijeku, kao i da je preduvjet za odabir izvođača radova, odnosno početak izvođenja radova osiguranje financijskih sredstava za investiciju. Sredstva su planirana u ovogodišnjem proračunu, u razdjelu 4 – Upravni odjel za urbanizam, investicije i razvojne projekte. (M. Vermezović Ivanović)

Tweet

Posljednje novosti