suradnja koja traje godinama

Ekipa Uliksa danas dobila dva velika pojačanja!

Piše: Ivor Balen

10.10.2024 - 11:25
Foto: Ivor Balen
Foto: Ivor Balen

Ekipa pulskog Uliksa danas je dobila dva velika pojačanja na konobarskim pozicijama.

Brojni gosti koji su iskoristili pojavu sunca oko 10 sati i smjestili se na terasu podno Zlatnih vrata, iznenadili su se kad su ih uslužili dečki s Downovim sindromom. 

Kako saznajemo, zovu se Luka i Dino, a na licu mjesta smo vidjeli da su jako vrijedni. Možda u Hrvatskoj nedostaje konobara, ali za Uliks nema zime.

 

Zanimljivo je da je Uliks prvi u Hrvatskoj započeo suradnju s jednim Down centrom, naravno onim iz Pule. Kako nam pojašnjava Denis Bimbašić, vlasnik kafića, bilo je to prije desetak, možda i 15 godina. Poanta je, naravno, da se štićenici Centra isprobaju u poslu i integriraju u društvo. I kako smo mogli vidjeti, ide im vrlo dobro.

Suradnja je bila u zastoju samo u vrijeme korone, a potom je nastavljena. 

Pomislili smo da je možda danas Dan osoba s Downovim sindromom, ali nije. Akcija se održava u terminima koji odgovaraju Down centru, a u Uliksu to rado prihvaćaju. Uostalom, možemo reći da je svaki dan Dan osoba s Downovim sindromom, pogotovo ako su vrijedni kao Dino i Luka. 

Dodajmo na kraju da su dečki spremno i strpljivo pozirali pred fotoaparatima, a pridružio im se i dio ekipe Uliksa. Na čelu, naravno, sa francuskim buldogom Rojsom, poznatijim kao Role.  

Tweet

Posljednje novosti