Svečano uručena priznanja i zahvala Općine Raša (foto)

0
Glorija Paliska, Bruna Juričić, Hasnija Karlović, Narcisa Adalgisa Škopac, Lucija Načinović Prskalo, Đulio Blagonić, Alen Radonić,  Ivan Kirin i Željko Zahtila
Glorija Paliska, Bruna Juričić, Hasnija Karlović, Narcisa Adalgisa Škopac, Lucija Načinović Prskalo, Đulio Blagonić, Alen Radonić, Ivan Kirin i Željko Zahtila

Na Svečanoj sjednici Općinskog vijeća Raše 4. studenog uručena su javna priznanja i zahvale općine za 2019. godinu. Priznanje je uručeno dr. Bruni Juričić, liječnici opće medicine iz Rapca, a koja već 20 godina radi u prostorima Doma zdravlja u Raši. Priznanje se dodijeljuje za dugogodišnji doprinos u području obiteljske medicine i javnog zdravstva na području Općine Raša.

Također, priznanje je dobila i prof. Hasnija Karlović, koja već 33 godine predaje hrvatski jezik u osnovnoj školi, pri čemu u raškoj školi radi od 1993. godine. Pod njenim su mentorstvom učenici OŠ Ivana Batelića Raša tijekom godina osvajali brojna priznanja i nagrade.

Prof. Narcisi Adalgisi Škopac iz Crni uručeno je priznanje povodom obilježavanja 30. godina umjetničkog djelovanja, za dugogodišnji doprinos u području umjetničkog stvaralaštva i doprinos promidžbi Općine Raša. Ostvarila je izuzetno uspješan umjetnički opus i svojim djelima izazvala brojne pohvale kritičara.

Luciji Načinović Prskalo iz Viškovići, doktorici društvenih znanosti, znanstvenog polja informacijske i komunikacijske znanosti, uručeno je priznanje za izraziti doprinos u znanstveno-nastavnom području informacijskih i komunikacijskih znanosti i doprinos promidžbi Općine Raša. Od 2009. godine sudjeluje kao istraživač na više znanstvenih projekata, a od 2018. godine i kao voditeljica projekta, te je svoj istraživački rad, kao autor ili suautor, predstavila na međunarodnim znanstvenim skupovima i objavila u brojnim znanstvenim i stručnim zbornicima i časopisima iz područja informatičkih znanosti. 

Priznanje je uručeno i Đuliju Blagoniću iz Raše, u povodu obilježavanja 15 godina rada u Klubu umirovljenika u Raši, te za dugogodišnji doprinos u području kvalitete društvenog života umirovljenika u Raši, kao i za podršku u organizacijama raznih akcijama, npr. mjerenje tlaka i šećera za umirovljenike.

Zahvala Općine Raša u 2019. godini dodjeljena je i prim. dr. Ivanu Kirinu, specijalistu opće kirurgije, subspecijalistu traumatologije i ortopedije, za uspješno izveden složen operativni zahvat – replantaciju šake građaninu Raše.

Priznanje je otišlo i Društvu športova na moru 'Koromačno' iz Koromačna i to u povodu obilježavanja 30 godina djelovanja društva, za dugogodišnji doprinos u razvoju i promociji sportskog ribolova te doprinos promidžbi Općine Raša. U ime društva primio ga je predsjednik Alen Radonić. (Tekst: Kristian Stepčić Reisman, foto: Roberto Matković)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa