Max City će svojim posjetiteljima nuditi i edukacije o zdravlju

0
 Danijela Lazarić Zec, Aleksandar Stojanović i Stevan Muidža
Danijela Lazarić Zec, Aleksandar Stojanović i Stevan Muidža

U Puli je 24. listopada potpisan sporazum o suradnji između trgovačkog centra Max City i Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije (ZZJZ IŽ). Potpisivanju su nazočili direktor Max City d.o.o. Stevan Muidža, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije Aleksandar Stojanović, dr.med. i mr.sc. Danijela Lazarić Zec. Uvodnim riječima te predstavljanjem govornika obratio se i direktor trgovačkog centra Vedran Catela. Potpisivanje sporazuma o suradnji ovih dvaju subjekata prvo je ovakvog tipa u našoj županiji te se radi o promociji aktivnosti i tema koje su važne za poticanje građana na brigu o zdravlju, educiranju o zdravim stilovima života te promjeni životnih navika ne bi li se održalo ili poboljšalo zdravlje.

Ravnatelj Zavoda Aleksandar Stojanović, dr.med., spec.epidemiologije istaknuo je da je ovo prvi takav sporazum koji je Zavod potpisao s nekom tvrtkom u cilju promocije zdravlja i prevencije bolesti među građanima. U prostorima Max Cityja Zavod će provoditi aktivnosti u sklopu Plana za zdravlje i socijalno blagostanje Istarske županije, posebno vezane uz promociju i prevenciju kroničnih nezaraznih bolesti i mentalno zdravlje, kao i druge preventivne aktivnosti iz svoje djelatnosti koje želi približiti građanima.  

“Kroz provedbu navedenih promotivnih aktivnosti, ovisno o temi, Zavod uglavnom uključuje i druge partnere s kojima surađuje. Raduje nas što su predstavnici Max Cityja prepoznali svoju društvenu ulogu u zajednici te osim centra u kojeg se dolazi u kupovinu, žele zajedničkom suradnjom ponuditi i edukaciju o zdravlju svojim posjetiteljima”, istaknuo je ravnatelj Zavoda.

Ispred tvrtke Max City d.o.o. direktor Stevan Muidža je istaknuo želju da Max City postane pulski i istarski dnevni boravak građana te da se osim dolaska radi kupovanja, građani u centru mogu informirati o zdravom načinu života I dobiti dodatne vrijednosti kroz razne aktivnosti, akcije, edukacije koje će nastati u suradnji s partnerom ZZJZ IŽ. “Brojke koje trenutno imamo vezano uz dodatne aktivnosti u našem centru dobri su pokazatelji o uključivanju građana, a ovo predstavlja tek početak. Zadovoljni smo kako građani reagiraju na dodatne sadržaje kao i na uključivanje istih. Nadam se da će se naša suradnja proširiti i svakako nastaviti”, iskazao je Muidža.

Zamjenica ravnatelja Zavoda, mr.sc. Danijela Lazarić Zec, dr.med., spec. epidemiologije, izvjestila je o izvrsnoj suradnji na dosadašnjim zajedničkim aktivnostima.  Aktivnosti se povezuju uz obilježavanje značajnih datuma te se provode uglavnom subotom ujutro kada ima najviše posjetitelja. Tako je do sada u Max Cityju obilježen Svjetski dan srca (29.9.), Nacionalni dan hodanja (5.10.), Svjetski dan mentalnog zdravlja (12.10.) i Svjetski dan hrane i kruha (19.10.). U suradnji s Medicinskom školom organizirano je mjerenje tlaka, s Udrugom kineziologa Pula hodanje, magistre nutricionizma iz Zavoda mjerile su težinu i sastav tijela te davale savjete o pravilnoj prehrani, kombiniranju i količini hrane u obroku, upoznavale posjetitelje s raznim vrstama žitarica te davale informaciju o Savjetovalištu za prehranu Zavoda, psiholozi Zavoda razgovarali su s posjetiteljima o mentalnom zdravlju i njegovoj zaštiti te pomoći koju mogu potražiti kroz Savjetovalište za mentalno zdravlje Zavoda.

Na kraju predstavljanja, ravnatelj ZZJZ IŽ i direktor trgovačkog društva Max City potpisali su sporazum o suradnji. Upućen je i apel na lokalne proizvođače hrane ne bi li se čim više uključili u aktivnosti kao parteri Zavoda i trgovačkog centra Max City. 

Aktivosti do kraja godine

9. studeni - obilježavanje Europskog dana svjesnosti o antibioticima (razumno s antibioticima) i vjerojatnom početku cjepljenja protiv gripe,
16. studeni - Svjetski dan prehrane i Svjetski dan dijabetesa,
30. studeni - uoči Svjetskog dana borbe protiv AIDS-a (promocija Centra za savjetovanje i testiranje na HIV Zavoda),
7. prosinac - Svjetski dan pčelara (promocija meda kao namirnice).

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

SPREMAČ/ICA - CLEANER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHINJSKI RADNIK /ICA - KITCHEN WORKER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA - WAITER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SERVIR / KA

Do: 30.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA