Općina Kanfanar sadit će stabla, pročitajte gdje!

0
Foto: ilustracija
Foto: ilustracija

Općina Kanfanar uključila se u incijativu „Zasadi drvo, ne budi panj: Dani kolektivne sadnje drveća u Hrvatskoj“, kojoj je cilj tijekom tri dana trajanja incijative (25., 26. i 27. listopada) zasaditi čim veći broj stabala diljem Hrvatske, kako bi se javnost potaknulo na promišljanje o potrebi očuvanja okoliša te kako bi se sadnjom drveća i direktno tome doprinijelo.

U sklopu ove akcije kolektivne sadnje drveća, Općina Kanfanar će 25. i 26. listopada zasaditi 15 sadnica drveća, i to ladonje, lipe i čempresa. Sadnice visine od 4 metara i više zasadit će se na nekoliko javnih površina u općini, i to u centru Kanfanara na parkiralištu Vala, uz groblje Dvigrad, u Sošićima u dvorištu područne škole i uz dječje igralište te u Maružinima uz crkvu sv. Marije Snježne.

Akciji su se priključila i poduzeća za zemljane radove iz općine, koja će se pobrinuti za pripremu terena, odnosno iskop rupa za sadnju sadnica, a u samoj sadnji sudjelovat će roditelji i djeca kanfanarskog vrtića i osnovne škole, predstavnici kanfanarskih udruga te svi drugi zainteresirani koji se žele uključiti u ovu akciju.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

RECEPCIONAR/ RECEPCIONARKA - RECEPCIONIST

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

ANIMATOR/ICA / ANIMATOR

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

VRTLAR/KA

Do: 30.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA