Formirat će se još dva kružna toka duž Rizzijeve u Puli

0

Nakon izgradnje kružnog toka na raskrižju Rizzijeve i Radićeve ulice kojim se znatno povećala sigurnost prometovanja, duž Rizzijeve ulice formirat će se još dva kružna toka što će dodatno utjecati na protočnost prometa i doprinijeti još većoj sigurnosti prometa u tom dijelu grada. Prvo će se započeti s rekonstrukcijom raskrižja Rizzijeve ulice i Ulice Prekomorskih brigada, koje će se preoblikovat u kružno. Postavljanje privremene regulacije prometa započinje sutra, dok će mehanizacija na gradilištu biti prisutna od srijede. Radovi su to u sklopu izvanrednog održavanja nerazvrstanih cesta na području grada Pule koje izvodi firma Cesta.

U sklopu zahvata izvest će se i javna rasvjeta (društvo Vintijan d.o.o.) te postaviti i označiti prometna signalizacija (Pula parking). Projekt obuhvaća izgradnju rotora i rekonstrukciju pristupnih prometnih površina sveukupno  dužine 250 metara, izgradnju nogostupa uz rotor te postavu 7 stupova javne rasvjete. Dodatno će se, u nastavku od rotora, rekonstruirati oko 250 metara prometnice (obilaznice) u smjeru prema Pješčanoj uvali, odnosno Verudeli. Sveukupna vrijednost zahvata iznosi oko 1,3 milijuna kuna bez PDV-a.

Radovi  se planiraju okončati do kraja studenog 2019. godine, do kada će na snazi biti privremena regulacija prometa podijeljena u dvije faze. Sukladno istoj, promet će biti zatvoren u dijelu Rizzijeve ulice s obilaskom Votićeva i Palisina, dok će se Ulicom Prekomorskih brigada prometovati naizmjenično uz regulaciju semafora.

Uz predmetnu rekonstrukciju, kao što je već bilo najavljeno, kroz 10-ak dana planira se započeti i sa izgradnjom kružnog toka na raskrižju Rizzijeve i Voltićeve ulice te 2 autobusna ugibališta. Rekonstruirat, odnosno izgradit će se i dionice prometnica koja se nadovezuju na rotor, oborinska odvodnja i javna rasvjeta, izvršit će se prelaganje, zaštita i izmještanje elektroničke komunikacijske infrastrukture (EKI), prelaganje i zaštita vodovodnih instalacija, plinskih instalacija i elektroenergetske mreže. Vrijednost radova iznosi 5,3 milijuna kuna bez PDV-a i izvest će ih društvo Cesta odabrano kao najpovoljniji ponuditelji na provedenom javnom natječaju za izvođača radova. Rok izvođenja radova je 150 dana od dana uvođenja u posao. Ovim putem zahvaljujemo građanima na strpljenju i razumijevanju tijekom odvijanja radova kojima se povećava kvaliteta prometne infrastrukture u gradu Puli, te ih pozivamo na poštivanje privremenih regulacija prometa.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

RECEPCIONAR/ RECEPCIONARKA - RECEPCIONIST

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

MESAR/ ICA - BUTCHER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

VOZAČ/VOZAČICA TRANSFERA / TRANSFER DRIVER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SPREMAČ/ICA - CLEANER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA