Supruga Serđa Valića prva direktorica Turističke zajednice Marčane

1
Vedrana Valić
Vedrana Valić

Vedrana Valić iz Raklja, nakon što je jednoglasnom odlukom Vijeća Turističke zajednice Općine Marčana izabrana za novu direktoricu Ureda Turističke zajednice, početkom ovog tjedna službeno je stupila na dužnost kada joj je dobrodošlicu i ključeve ureda uručio općinski načelnik i predsjednik TZ-a Predrag Pliško. TZ Marčana do sada nije imao direktora, već voditeljicu Turističko-informativnog centra Maju Percan Milohanić, koja će tu dužnost zajedno s novom direktoricom nastaviti obnašati i dalje. Vedrana Valić poznata je u javnosti i kao supruga pjevača Serđa Valića, a donedavno je radila odnose s javnošću u Gradu Poreču.

Valić, po struci profesorica talijanskog jezika i književnosti, na ovo je radno mjesto došla iz gradske uprave Grada Poreča gdje je radila na mjestu višeg stručnog suradnika za odnose s javnošću i protokol. Osim odnosa s javnošću, radila je na promociji rada gradske uprave, gradonačelnika, gradskih investicija i projekata, ali i turizma koji je glavna gospodarska grana u ovom gradu šampionu turizma. U poslu je surađivala sa Turističkom zajednicom Grada Poreča u konferencijama za novinare, promociji grada na društvenim mrežama, organizaciji različitih manifestacija. Radila na promociji putem medija, ali i na međunarodnoj razini u odnosima sa brojnim gradovima prijateljima Grada Poreča i njegovim gostima. Prije toga, više od sedam godina radila je kao novinarka dopisnica u dnevnim novinama Glas Istre, te je uz redovito praćenje dnevnih događanja, pratila i veliki dio turističkih aktivnosti i manifestacija na području Poreča, Poreštine i sjeverozapadne Istre.

Program općinske turističke zajednice, kako kaže Valić, u skladu je razvojnim smjernicama i strateškim marketinškim planom turizma na nacionalnoj razini, a to su jačanje turističkog brenda, povećanje turističkog prometa i povećanje prosječne potrošnje turista. Što se tiče ciljeva TZ-a Općine Marčana, to je poticanje i iniciranje razvoja, te unapređenje postojećih i novih turističkih proizvoda.

Valić ističe i proširenje turističke ponude i stvaranje novih programa i turističkih proizvoda, jačanje outdoor sadržaja, biciklističkih, pješačkih ruta, promocija kulturnih znamenitosti, jačanje promocije na društvenim mrežama, te uključivanje privatnih proizvođača, OPG-a ova i obrtnika u turističku ponudu. Valić dodaje kako su otvoreni za suradnju sa svim zainteresiranima i za kvalitetne projekte za bolju promociju turističke ponude i cijele općine. TZ Marčane će i dalje nastaviti surađivati i promovirati se zajedno sa turističkim zajednicama partnerima iz klastera južne Istre – Pulom, Vodnjanom, Ližnjanom, Fažanom i Medulinom.  

Predrag Pliško i Vedrana Valić

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa