'vlak je uvijek brži'

Prijelaz kod škole odabran zbog velikog broja lomova

0
Sudionici akcije
Sudionici akcije

U sklopu edukativno-promotivne akcije  „Vlak je uvijek brži“ HŽ Infrastrukture, koja se već 20 godina provodi na različitim željezničko-cestovnim prijelazima i u osnovnim školama širom Hrvatske 3. listopada je kod željezničkog prijelaza u Kanfanaru organizirana akcija podizanja svijesti o opasnostima od prelaska preko pruge i igara uz prugu. Akcija, koja je namijenjena vozačima cestovnih vozila, biciklistima, pješacima i djeci koja svakodnevno prelaze željezničku prugu, provedena je u suradnji HŽ Infrastrukture, MUP-a (PP Rovinj) i Općine Kanfanar.

Željezničko-cestovni prijelaz „Kanfanar 2“ na županijskoj cesti Žminj-Rovinj, koji se nalazi u blizini Osnovne škole Petra Studenca, bio je odabran za provođenje akcije jer se na njemu bilježi veliki broj lomova polubranika, a tijekom jednosatne akcije, uz pomoć prometne policije, zaustavljalo se vozače, bicikliste i pješake kojima se dijelilo promotivne materijale akcije i koje se je upozoravalo na opasnosti od nepropisnog prelaženja preko pruge.

Također, u sklopu iste akcije 4. listopada održat će se radionice za svu djecu OŠ Petra Studenca i za djecu prva četiri razreda u Područnom odjelu Sošići.

Dosadašnja međunarodna praksa pokazala je to da je edukacija sudionika u prometu, naglašavanje rizika i upozoravanje na potencijalne posljedice nepoštivanja osnovnih prometnih pravila, najučinkovitiji način promjene ponašanja i smanjivanja broja nesreća i nezgoda na željezničko-cestovnim prijelazima, a upravo zbog toga ovoj akciji HŽ Infrastrukture pridružila se i Općina Kanfanar.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa