Evo koje su istarske škole dobile nagradu poznate zaklade!

0
Poreč
Poreč

Dvije su istarske škole dobile nagradu Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva i Europske zaklade za filantropiju i društveni razvoj. Naime, 28. rujna se u Zadru održala svečana dodjela nagrada nagrada osnovnim i srednjim školama za njihov doprinos razvoju volonterstva i filantropije u 2019. godini. Na popisu škola koje su dobile nagradu nalaze se i osnovna škola Svetvinčenat i srednja turističko ugostiteljska škola A. Štifanića iz Poreča. 

Ukupno je odobreno 15 nagrada, od kojih 9 nagrada "Otisak srca" osnovnim školama za volonterske inicijative djece i 6 nagrada "Dobrota nas veže i spaja" srednjim školama za razvoj filantropije i društvenog angažmana mladih. Osim plaketa "Otisak srca" i "Dobrota nas veže i spaja" svim nagrađenim školama odobrena su sredstva u pojedinačnim iznosima do 10.000 kn za provedbu nagrađenih inicijativa i modela.

Učenici osnovne škole Svetvinčenat osmisli su projekt zajedničkog čišćenja i uređenja šumice a srednjoškolci iz Poreča program obilježavanja rođendana korisnicima Doma za starije i nemoćne osobe Poreč. Hvalevrijedni program osmišljeni od strane učenika prava su vrijednost današnjice.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa