Održana akcija Sigurno u školu

0

12. rujna je na Portarati povodom početka školske godine održana tradicionalna prometno - edukativna akcija "Sigurno u školu s HAK-om"  koju organiziraju HAK i Autoklub Pula-Rovinj  u suradnji s Gradom Pula i  Policijskom postajom Pula.

Mnoštvo okupljenih mališana, među kojima je bilo mnogo i đaka prvaka koji su prije nekoliko dana krenuli u školske pustolovine, pozdravila je  pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić-Marjanović: "Pohvaljujem ovu vrijednu akciju kojoj je cilj povećanje sigurnosti u prometu i dodatna edukacija djece i mladih o svim opasnostima s kojima se mogu susreći. Također, želim Vam puno sreće u vašem školovanju." - poručila je Krizmanić-Marjanović te apelirala na vozače da se ponašaju opreznije u prometu, posebice u vrijeme početka nove školske godine, kada se u prometu pojavljuje veći broj djece koja kreću u školu.

Tajnik Autokluba  Pula-Rovinj Marčelo Mohorović zahvalio se svima na odazivu te je pojasnio kako je cilj akcije da se vrtičkoj i prvim razredima školske djece približe prometna pravila u stvarnim promentim uvjetima.

U sklopu programa "Sigurno u školu s HAK-om" oko 350 pulskih osnovnoškolaca i djece vrtićke dobi imalo je priliku na zabavan način naučiti važna prometna pravila te kako se ponašati u prometu. Uz to akcijom se senzibilizirala i upozorila javnost, a osobito vozači, na povećani oprez u prometu, jer se svake godine početkom školske godine u prometu pojavljuje veći broj djece koja kreću u školu čime postaju samostalni sudionici u prometu i time predstavljaju potencijalnu opasnost. Pripadnici prometne policije djeci su pokazali kako pravilno prijeći cestu uz pomoć dječjeg semafora i koje najčešće pogreške u prometu treba izbjegavati. Mališanima su uručeni i prigodni pokloni, bojanke i knjige u kojima je na njima pristupačan način opisano kako se sigurno ponašati u prometu.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

SLASTIČAR/KA

Do: 29.02.2020.

BANJOLE, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI KUHAR / ICA

Do: 15.04.2020.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

PRIPREMITELJ/ ICA PIZZA - PICAJOLO

Do: 15.04.2020.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SERVIR/KA

Do: 15.04.2020.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA