sdp i hsu traže sjednicu o Kaštjunu

'Zar će Puljani morati razmišljati o preseljenju?'

0
 Sanja Radolović (Foto: Duško Marušić/PIXSELL)
Sanja Radolović (Foto: Duško Marušić/PIXSELL)

"Ponukani ignoriranjem i negiranjem postojanja problema, od strane vladajuće koalicije IDS-a, s radom Županijskog centra za gospodarenje otpadom, Klub vijećnika SDP-HSU pokrenuo je inicijativu za sazivanje tematske sjednice Gradskog vijeća Pule u vezi rada Kaštijuna. Po Poslovniku o radu Gradskog vijeća grada Pule postoji mogućnost sazivanja sjednice na traženje barem jedne trećine vijećnika te na takav način želimo dovesti odgovorne osobe da informiraju javnost o stanju ŽCGO Kaštijun kada već nisu sami pokazali volju i želju da to učine.", navodi se u priopćenju Gradske organizacije SDP-a Pula od 4. rujna a koje potpisuje predsjednica Sanja Radolović.

"Nažalost, tijekom vrhunca turističke sezone svjedočili smo zabrinjavajućim posljedicama rada ŽCGO Kaštijun. Nesnosan smrad koji je ''okupirao'' dijelove Pule i okolna mjesta jednostavno ne može proći ispod radara na način da ako ga nitko ne spominje svi će zaboraviti da isti uopće postoji. Ovo pitanje više nije pitanje turizma i turističke sezone već se nameće najbitnije pitanje, pitanje kvalitete života stanovnika na području Grada Pule i okolnih mjesta koja gravitiraju ka Puli. Uzimajući u obzir nesnosan smrad, zabrinjavajuća očitanja mjernih stanica, pojavu sitnih lebdećih čestica kao posljedica rada Kaštijuna postavljamo si nevjerojatno pitanje: Zar će u 21. stoljeću stanovnici Pule morati razmišljati o preseljenju svojih obitelji radi katastrofalnog projekta ŽCGO Kaštijun?", pitaju se u Klubu vijećnika.

"Očekivali smo reakciju odgovornih na nastalu situaciju, međutim nažalost nismo je dočekali. Iz takvog ponašanja možemo zaključiti samo dvije stvari: Pokušaj negiranja problema u maniri ''Carevog novog ruha'' gdje se nitko ne usudi reći – car je gol ili još gora stvar, koju ne želimo niti pomisliti, da apsolutno nikoga nije briga za ovo što se događa jer ionako do izbora ima još 2 godine.", zaključuju u priopćenju koje potpisuje Sanja Radolović, predsjednica GO SDP Pula.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

POMOĆNI KONOBAR / ICA - ASSISTANT WAITER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA-ŠANKIST/ICA / WAITER-BARTENDER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

BRODOVOĐA/BRODOVOTKINJA / SKIPER/SKIPERICA - SKIPPER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SPREMAČ/ICA - CLEANER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA