Staver opozvan

Dragan Pujas novi predsjednik Uprave Plave lagune

0
 Dragan Pujas (Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL)
Dragan Pujas (Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL)

Novi predsjednik uprave jedne od najvećih hotelskih kompanija u Hrvatskoj, porečke Plave lagune, od 1. listopada ove godine bit će Dragan Pujas, a dosadašnji predsjednik uprave Neven Staver opozvan je s danom 30. rujna, odluke su Nadzornog odbora o kojima je ta tvrtka izvijestila u petak, javlja N1.

Odluke o opozivu dosadašnjeg i imenovanju novog predsjednik uprave Plave lagune njezin Nadzorni odbor donio je na sjednici 29. kolovoza, kada je održana i redovna glavna skupština te tvrtke, a iz Plave lagune u priopćenju ne navode razloge opoziva Stavera. Dodaju samo da je novi predsjednik uprave Pujas bio dosadašnji član uprave i da mu je mandat na novoj poziciji do zaključno 31. prosinca 2020. Svoju profesionalnu karijeru Pujas je 2006. godine započeo u Plavoj Laguni, u kojoj je prošao put od pripravnika do člana Uprave. Prije dolaska u Plavu Lagunu diplomirao je na Ekonomskom fakultetu pri Sveučilištu u Rijeci i uz rad završio MBA studij destinacijskog menadžmenta na Sveučilištu Modul u Beču.

U Plavoj Laguni s karijerom je počeo u Sektoru nabave, odakle je prešao u Sektor za operacije, da bi 2015. godine bio imenovan direktorom tog istog sektora. U siječnju 2018. postao je član Uprave Plave Lagune te je kao dugogodišnji ključni član menadžmenta Plave Lagune značajno pridonio njenim odličnim poslovnim rezultatima i u dobroj je poziciji za nastaviti voditi kompaniju. Nadzorni odbor zahvalio se dugogodišnjem čelniku društva Nevenu Staveru, koji će 30. rujna napustiti kompaniju nakon 25 godina, na uloženim velikim naporima i iznimnom doprinosu kompaniji tijekom dugogodišnjeg rada.

Plava laguna višečlanu upravu na čelu sa Staverom dobila je sredinom prosinca 2017., a na dužnost su svi stupili od početka 2018., kada se Plavoj laguni pripojila i umaška hotelska tvrtka Istraturist. To je bila peteročlana uprava Plave lagune, proizašla iz njezina spajanja sa Istraturistom, što su tada iz Plave lagune ocijenili povijesnim spajanjem u dugog povijesti poslovanja Plave lagune, koja je sada u većinskom vlasništvu Lukšić grupe. Nakon tog spajanja, Plava laguna postala je jedna od najvećih turističkih kompanija u Hrvatskoj, koja upravlja sa oko 20 hotela, 10 apartmanskih naselja i 9 kampova. Nakon spajanja, krajem 2018. član uprave prestao je biti Ronald Korotaj, koji je do spajanja bio predsjednik uprave Istraturista, a potom je novim članom uprave početkom 2019. imenovan Marco Antonio Buzolic iz Čilea (Antafogasta) s mandatom do kraja 2019, piše N1.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

ŠANKER/ICA

Do: 15.04.2020.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

VOZAČ/VOZAČICA TRANSFERA / TRANSFER DRIVER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SPREMAČ/ICA - CLEANER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SERVIR / KA - SERVER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA