Turisti ne znaju kamo sa smećem: 'Koriste tuđe kante jer su im uz put'

0
Foto: ilustracija
Foto: ilustracija

"Promatrala sam danas talijanske goste kako ne znaju kuda sa smećem... Niti su znali gdje su im kante za smeće i da to smeće moraju i u Hrvatskoj razdvajati.... U našoj kući smo mi 8 vlasnika koji koriste sami svoje stanove, dok se 4 iznajmljuje turistima. Često naše kante za smeće nisu bile pražnjene, jer smeće nije bilo pravilno odvojeno, ili gosti ne znaju gdje im je smeće i koriste tuđe kante, na ljutnju susjedstva, jer su im uz put.... Moje pitanje na iznamljivače je, da li vi pokažete svojim gostima, gdje im je smeće i kako se odvaja? Mi se ne ljutimo na goste, ali na iznamljivače, jer onda mora netko od nas stalnih korisnika rovati po tim kantama, istresti ih i tuđe smeće razdvajati!", objavila je jedna građanka na rovinjskoj Facebook grupi.

"Natipkala, isprintala i zalijepila na svaku kantu na četiri jezika", odgovorila joj je je jedna Rovinjka. "Nažalost, kod nas dođu sa autom u dvorište, a kante su iza zidića, tako da ih sjedeći u autu i ne vide....iz dvorišta izlaze opet sjedeći u autu....i opet ih ne vide....jer su za komunalce postavljene s vanjske strane....i mi moramo na ulicu da bacimo smeće....a kuća je na ćošku, ulaz za aute na rubu lijevog, a kante za smeće na srednjem ćošku u maloj niši nevidljive....." pojasnila joj je autorica posta.

"Ljubazno opomenuti gosta da baci smeće tamo gdje je propisano...nije grijeh...čak je to obaveza naša...turisti su navikli uredno bacati smeće ..Ali treba im "servirati" i kante gdje da se baci smeće.....(normalno NE "načičkati"cjeli grad kantama)", dodala je treća građanka.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa