istra skuplja od dalmacije

Boca od pola litre vode košta kao dvije litre benzina

0
 Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL

Bez stotinjak kuna u džepu bolje je četveročlanoj obitelji da u Rovinju ne kreće na plažu. Ako bi jedan roditelj u kafiću kraj plaže popio samo jedno najjeftinije svijetlo pivo od pola litre, a drugi veliku kavu s mlijekom i bocu vode, također od pola litre, te ako bi djeci kupili po kuglicu sladoleda, to će ih stajati u Rovinju čak 82 kune, piše 24sata.

U patroli 24sata obišli su desetak plaža na Jadranu, provjerili ponudu i popisali cijene. Istra se potvrdila tradicionalno najskupljom, a jeftinije je na omiljenim destinacijama Zagrepčana - područje Kvarnera, prvenstveno Krk, Crikvenica i Novi Vinodolski. Za istu narudžbu tamo gosti prođu 30-ak kuna jeftinije nego u Istri. Usporedili smo cijene na plažama u Poreču, Rovinju, Malinskoj, Novom Vinodolskom, Vodicama, Splitu te na Murteru i Tučepima. Veliki macchiato najskuplji je bio u Rovinju gdje će nas ovaj mali gušt stajati 15 kuna. Najjeftinija šalica takve kave bila je u Crikvenici, osam kuna, čak jeftinije nego u većini kafića u Zagrebu.

S pivom je raspon cijena malo veći. Tražili smo koliko je najjeftinije svijetlo pivo od pola litre. Opet, Rovinj drži tron jer je tamo ono bilo najskuplje u našoj patroli - 30 kuna. Podsjetimo - tražili smo najjeftiniji lager. Najjeftinije pivo od 15 kuna našli smo u više mjesta - u Crikvenici, Splitu, Malinskoj na Krku, Vodicama... Na Rabu i u Poreču najjeftinije pivo koje smo našli na plažama bilo je 25 kuna. Tko voli okretati runde za prijatelje, dobro je da to zna. Vodu je u nekim mjestima bolje točiti doma i nositi sa sobom. Pola litre obične vode u Rovinju je paprenih 20 kuna. Usporedbe radi, litra najprodavanijeg benzina eurosuper 95 je malo iznad deset kuna. Dakle, pola litre boce vode u Rovinju isto je kao dvije litre benzina, piše 24sata.

Foto: 24sata

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa