Posjet kineske delegacije Komori Pula i Infobipu

0

Ovih dana u Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji boravi visoka kineska poslovna delegacija na čelu s Wu Sikangom, direktorom Razvojno-istraživačkog centra iz 23 milijunskog grada Shenzhena. U kineskom izaslanstvu koje je posjetilo Pulu bili su nazočni visoki dužnosnici zaduženi za razvoj i istraživanje, IT sektor, obrazovanje i turizam: Liu Yunhong, Zhang Daoxin, He Xin, Shi Jia, Wang Susheng, Yu Ligong, Wang Lei, Zhuang Zhiyong, Luo Jianlin, Gu Zirong, Yuan Fayong, Li Guangming,  Zhao Jinsong i Yin Wu. Tijekom boravka s predstavnicima HGK – ŽK Pula iskazana je obostrana želja za suradnju sa Shenzhenom, financijskim centrom moći i znanja, posebnom i po tome što se u gradu niz godina postoji Hrvatski paviljon vina, među kojima se nalaze i vina istarski vinara.

S obzirom da je Infobip, jedna od vodećih IT kompanija u Hrvatskoj, a svoje urede ima i u Shenzhenu, HGK – ŽK Pula je radi produbljivanja suradnje organizirala posjetu i susret s kineskom delegacijom. U Vodnjanu, sjedištu kompanije, primili su ih predstavnici Uprave na čelu s Silviom Kutićem i Robertom Kutićem te Veselinom Vukovićem koji je predstavio poslovanje u NR Kini, a razgovaralo se o uvjetima rada Infobipova predstavništva u NR Kini koji ima četrdesetak zaposlenih. Tijekom sastanka video pozivom spojili su se s uredom u Shenzhenu i u razgovoru su djelatnici kineskog predstavništva pohvalili poslovnost i uvijete rada. Visoko kinesko izaslanstvo obišlo je i kampus Pangea, susrelo se s polaznicima Infobip internship programa te u direktnim razgovorima s upravom ponudilo buduću suradnju i podršku za poslovanje na kineskom tržištu.

Tijekom sastanka Jasna Jaklin Majetić, predsjednica HGK – ŽK Pula, istaknula je kako je NR Kina jedno od najvećih i najbrže rastućih svjetskih gospodarstava, a suradnja s kineskim tržištem iznimno važna za hrvatsko gospodarstvo koje je zadnjih godina u organizaciji HGK imalo prilike izlagati na sajmovima u Ningbou, Shenzhenu, Shanghaiu te zahvaljujući otvorenom Predstavništvu HGK u Shanghaiju imali mnoge B2B sastanke u okviru važnih međunarodnih konferencija. Jaklin Majetić naglasila je da je trenutno otvoren poziv hrvatskim poduzećima za korištenje kineskog ureda HGK koji imaju potrebe za suradnju na razmjeni iskustava, informacija i poslovnih kontakata s kineskim partnerskim institucijama. Na kraju sastanka u ime HGK i hrvatskih tvrtki zahvalila je kineskom izaslanstvu na dolasku u Istru te poručila da s ponosom može preporučiti kompaniju kao što je Infobip za suradnju jer je kompanija mladih ljudi, razvoja i znanja.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa