Martin Dolenc i Mario Bužleta državni prvaci u kiteboardingu

0
Nečelnik je kiterima poklonio plakete
Nečelnik je kiterima poklonio plakete

Načelnika Općine Medulin Goran Buić, 22. studenog održao je prijem za pobjednike državnog prvenstva u kiteboardingu, inače članove daskaškog kluba Karkadur iz Pomera, Martina Dolenca, pobjednika u disciplini course race-u i Maria Bužletu, pobjednika u disciplini freestyle.

Prijemu je, uz pobjednike, nazočio i njihov trener Ivica Dolenc, koji je ujedno i predsjednik spomenutog kluba. Državno prvenstvo u kiteboardingu se održalo prošlog mjeseca u Splitu gdje je nastupilo 32 takmičara iz 6 klubova i mora se spomenuti da je 12-godišnji Martin Dolenc najmlađi nacionalni prvak u Course race Kiteboardingu na svijetu.

Načelnik Općine Medulin se zahvalio gostima na dolasku i čestitao im na ostvarenim rezultatima te im je u znak pažnje poklonio plakete. Naglasio je kako je veliki uspjeh ovako malog kluba zasjesti na tron hrvatskog kiteboarda.

Prijemu je nazočio i trener kitera Ivica Dolenc, koji je ujedno i predsjednik kluba
Prijemu je nazočio i trener kitera Ivica Dolenc, koji je ujedno i predsjednik kluba
Što je to kiteboarding, odnosno kitesurfing

Kiteboarding/kite surfing je nastao kao spoj više sportova: skijanja na vodi, jedrenja na dasci, surfanja te paraglidinga, od čega mu je najbliži wakeboarding gdje je zmaj u potpunosti zamijenio gliser koji vas vuče.

U objašnjenu ovih pojmova na Internet stranicama stranicama http://kiteboarding-croatia.com pojašnjeno je kako su ispravni i jedan i drugi naziv, a razlika je jedino u tome gdje prakticirate ovaj sport.

Ukoliko se vozite sa zmajem po valovima gdje ćete koristiti directional dasku ili dasku za surfanje, ispravnije bi bilo da kažete kite surfing, dok bi za sve ostale uvjete gdje ne surfate na valovima bio točniji naziv kiteboarding. Međutim kako je ovo mladi sport i pojmovi nisu do kraja definirani, nećete ispasti neznalice koristeći jedan ili drugi termin u bilo kojoj prilici.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa