RASTROŠNI GRADONAČELNIK ROVINJA

Paliaga želi auto od 300 konja, 4x4, grijanim sjedalima i tamnim staklima

1
Gradonačelnik Rovinja Marko Paliaga
Gradonačelnik Rovinja Marko Paliaga

Nakon što im je jedno os službenih vozila već prešlo više od pola milijuna kilometara, Gtrad Rovinj odlučio je nabaviti novi automobil te je raspisao javnu nabavu. Pritom se, sudeći po objavljenoj dokumentaciji, nije štedjelo niti susprezalo kad se opisivalo željeni model, piše Jutarnji list.

Novo vozilo, koje će uskoro krasiti parkiralište rovinjske gradske uprave koju predvodi IDS-ov gradonačelnik Marko Paliaga, tako će obavezno morati biti metalik sive boje, imati pogon na sva četiri kotača i automatski mjenjač, a službeni vozač gradske uprave moći će si dati oduška, posebno tamo gdje mu to prometna pravila dopuštaju.

Novi automobil, naime, treba imati najmanje 300 konjskih snaga, a detaljno su razrađeni i elementi interijera koje ponuđač mora zadovoljiti.

Tako će vozilo obavezno morati imati zatamnjena stakla stražnjih vrata i prtljažnika, a zatraženo je i da se dostavi vozilo s automatskim zatamnjivanjem unutarnjim i vanjskim retrovizorima, a s time da okviri vanjskih retrovizora i kvaka obavezno moraju biti u boji vozila.

Dalje naručitelj ima sljedeće prohtjeve: kožna sjedala, od kojih prednja moraju biti grijana i alu.naplaci od 19 cola s pripadajućim gumama.

Od gradonačelnika Paliage novinarka Jutarnjeg lista dobila je štur i općenit odgovor. Nije objasnio zašto novi gradski automobil mora imati minimalno 300 konjskih snaga, zašto su u natječaju specifično navedena kožna sjedala i zatamnjena stražnja stakla te je li baš nužno iz gradskog proračuna izdvojiti 387 tisuća kuna, koliko iznosi  procijenjena javna nabava s porezom na dodanu vrijednost, odnosno nije li se moglo ići s nekim jeftinijim rješenjem.

Posebno s obzirom na činjenicu da se javna nabava odnosi na leasing, a ne na kupnju vozila i to u razdoblju od samo 36 mjeseci, što znači da će gradska uprava vozilo koje će platiti 387 tisuća kuna nakon završetka korištenja nakon tri godine biti dužna vratiti leasing kompaniji.

Posebno zabrinjava činjenica da leasing uključuje samo poseban porez na vozila, ali ne i troškove održavanja i popravaka koji nakon zaključenja ugovora ispadaju trošak naručitelja.

Koliko će novo vozilo u cijelosti koštati porezne obveznike Rovinja, stoga nije poznato, piše Jutarnji list.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa