novi detalji tragedije u zadru

Imala je leukemiju ali ne zna se je li toga bila svjesna

0
Ilustracija (foto: Marko Lukunić/PIXSELL)
Ilustracija (foto: Marko Lukunić/PIXSELL)

Dvadesetogodišnja djevojka s Pićanštine koja je 14. lipnja preminula u kolima Hitne pomoći na putu od Voštarnice do zadarske Opće bolnice, duže je vrijeme bolovala od akutne leukemije koja je najvjerojatnije i uzrok njene iznenadne smrti. Prema preliminarnim nalazu obdukcije, a s obzirom na stanje gotovo svih unutrašnjih organa djevojke, sumnja se da je 20-godišnjakinja bila u poodmakloj fazi teške bolesti, iako njena cimerica, s kojom je živjela u stanu na Stanovima, za to nije znala. Još se uvijek ne zna je li svog zdravstvenog stanja bila svjesna i preminula djevojka porijeklom iz Istre, piše Zadarski.

Pouzdane informacije o zdravstvenom stanju djevojke znat će se tek nakon završetka vještačenja njene krvi i dobivanja rezultata drugih nalaza, kao i stručnih mišljenja, kako bi se točno znao  uzrok smrti. Djevojka je studirala u Zadru, kao i društvo s kojim je provela posljednja dva dana u stanu Voštarnici u kojem su kao podstanari živjeli 22-godišnjak i 24-godišnjak, svi s područja Imotskog. Priča je počela u srijedu poslijepodne kada je 22-godišnjak, inače prijatelj djevojke, u stanu 21-godišnjaka na Stanovima kupio marihuanu. Nakon što je kupio manju količinu trave otišao je sa svojom 20-godišnjom prijateljicom negdje vani "zapaliti", a potom su došli u njegov podstanarski stan na Voštarnici. Upoznali su se prije mjesec dana, a družili su se zadnji tjedan. U njegovom stanu su i prespavali, javlja Zadarski.

Sutradan ujutro, u četvrtak, djevojka se požalila na nesnošljivu glavobolju, imala je mučninu, povraćalo joj se i spavalo, fizički se jako loše osjećala. Međutim njezin prijatelj je to smatrao posljedicom mamurluka od večeri prije, i njezinim simptomima nije pridavao veći značaj, zbog čega nije ni tražio hitnu pomoć. Njegov 24-godišnji cimer vidio je da se nešto čudno događa, ali nije htio puno zabadati svoj nos, jer su 22-godišnjak i djevojka bili u drugoj sobi. U petak ujutro, kako piše Zadarski djevojci se stanje dodatno pogoršalo, nije mogla stajati na nogama, a kad je počela gubiti svijest 22-godišnjak je oko 10 sati nazvao hitnu pomoć. Hitna pomoć je djevojku zatekla bez svijesti i takvu su je iznijeli iz stana. Na tijelu nije bilo tragova nasilja. Preminula je nekoliko minuta kasnije u kolima na putu do zadarske bolnice.

Pitanje je koliko bi takvom njenom zdravstvenom stanju pomoglo da je dan ranije došla u bolnicu, odnosno da je 22-godišnjak hitnu pomoć pozvao u četvrtak. Policija je izuzela i marihuanu koju je djevojka uživala prije nego što joj je pozlilo. U njoj su pronađeni opijati, ali kolika je točno bila količina psihoaktivne supstance (THC), znat će se tek nakon završetka detaljnog vještačenja, javlja Zadarski.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

MEDICINSKA SESTRA/MEDICINSKI TEHNIČAR

Do: 28.02.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 29.02.2020.

BANJOLE, ISTARSKA ŽUPANIJA

VODOINSTALATER/VODOINSTALATERKA

Do: 12.03.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

PRIPREMITELJ/ ICA PIZZA - PICAJOLO

Do: 15.04.2020.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA