Program današnje proslave Dana općine Medulin

0

Općina Medulin u srijedu 12. lipnja održava proslavu Dana Općine Medulin svečanom sjednicom Općinskog vijeća i službeno otvara novouređeni Arheološki park Vižula čija je ukupna vrijednost projekta 19.645.579,23 kune, od čega je iz Europskog fonda za regionalni razvoj odobreno sufinanciranje u iznosu od 16.040.624,19 kuna.

U 18 sati započinje svečana sjednica Općinskoga vijeća povodom Dana Općine Medulin, nakon čega će u nastavku programa biti otvoren za posjetitelje Arheološki park Vižula. Od 19 sati uzvanici, gosti, mještani i posjetitelji moći će prošetati Vižulom te na više punktova susresti uprizorenje antičkog života na Vižuli, kroz radionice skupina Dječjeg vrtića Medulin, nekoliko punktova okrijepe sa antičkim pićima i voćem, te dodatnim točkama na lokalitetu, gdje će posjetitelje dočekati arheolozi, glazbeni i drugi performeri.

U nastavku programa obilježavanja ovogodišnjeg Dana Općine Medulin, iste večeri od 21 sat, na medulinskoj rivi kraj malina na vitar održati će se veliki koncert slovenskog glazbenog ansambla Perpetuum Jazzile. Projekt je sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj iz Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija” 2014. – 2020. Općina Medulin nositelj je i prijavitelj ovoga projekta, dok su partneri na projektu Turistička zajednica Općine Medulin, Institut društvenih znanosti Ivo Pilar, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli – Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“, Hrvatski restauratorski zavod te Javna ustanova Kamenjak.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa