Potpisan novi Kolektivni ugovor u Pulaprometu

0
Autobus Pulapremeta
Autobus Pulapremeta

Nakon dugih pregovora, odgađanih i prekidanih nekoliko puta, 6.6. je potpisan novi Kolektivni ugovor kojim se reguliraju prava i obaveze radnika i poslodavca u Pulaprometu. Ugovorom koji je potpisan na neodređeno vrijeme osnovica plaće povećava se za 4 post (s 2.573,00 kune na 2.675,92 kune), a stalni mjesečni dodatak od 500 kuna na 700 kuna. U iznosu od 100 kuna neto mjesečno, pod uvjetom da radnik nije bio na bolovanju, uvedena je i nagrada za prisutnost. Za prethodna četiri mjeseca jednokratno će se radnicima isplaćivati 400 kuna.

Uz regres od 2.000 kuna, radnicima će se u ukupnom iznosu božićnice i regresa isplaćivati iznos koji isplaćuje Grad Pula. Povećani su i iznosi predviđeni za jubilarne nagrade koje će biti u rasponu od 2.000 do 9.000 kuna. Iznos otpremnine za umirovljenje od dosadašnjih 8.000 kuna povećan je na tri prosječne plaće poslodavca odnosno radnika (što je povoljnije). Minimalni broj od 20 dana godišnjeg odmora usklađen je sa ZOR-om, a maksimalni broj dana imitiran na 30 odnosno 35 radnicima s beneficiranim stažem, s time da radnici koji imaju sada više od 35 dana to pravo zadržavaju.

Pravo na naknadu za prijevoz imat će sada i radnici s mjestom boravka u 1.zoni i to u visini mjesečne karte za tu zonu; ostali radnici dobivat će naknadu za prijevoz u visini zone u kojoj stanuju, najviše do 4. zone. Ispregovarana materijalna prava su povećanje od 8,5 posto u odnosu na dosadašnja.

loading...

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa