Naš kanat je lip oduševio publiku

0

Posljednje, 47. izdanje smotre Naš kanat je lip završilo je 1.lipnja u Poreču. Na drugoj koncertnoj večeri nastupili su slijedeći mješoviti zborovi: Matko Brajša Rašan iz Pule; Lavanda iz Novigrada, Vrelo iz Fužina; zbor ZT Fulvio Tomizza iz Umaga; Hrvatske čitaonice,Trsat,Rijeka; Korona iz Umaga; HGD Zvijezda Danica; Komorni zbor Rubino iz Rovinja, te ženski zbor Mendule iz Vrsara. Koncert se odvijao vrlo fluidno bez zastoja u lijepoj i svečanoj atmosferi.

Paralelno sa programom u Sabornici,na trgu Slobode također se odvija program za građane Poreča i turista koji su s velikim oduševljenjem popratili pjesmu zborova. Stručno prosudbeno  povjerenstvo u sastavu akademskih glazbenika: maestra Denisa Modrušan,skladateljice Sanje  Drakulić  i maestra  Nevena  Radakovića  objavilo je svoju odluku o najboljem nastupu i izvedbi istarske skladbe za zbor i vokalnu skupinu. Nagrade su dobili Zbor KUD Učka iz Matulji i Klapa Brnistra iz Pule.

Nakon pozdravne riječi voditelja Renata Pernića intonirana je istarska himna Krasna zemljo Istro mila. Svakako treba spomenuti odličnu provedbu i organizaciju ove manifestacije od strane POU Poreč.Od sada nadalje oči i misli članova Programskog odbora Kanta su uprte u budućnost  48. Kanat i dalje prema 50. Kantu koji treba od sada početi osmišljavati.

Klapa Brnistra iz Pule

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa