festivali u štinjanu

Janjanin: 'Puljanima nezakonito oduzimana prava na slobodno kretanje'

3
S festivala u Štinjanu (foto: Duško Marušić/PIXSELL)
S festivala u Štinjanu (foto: Duško Marušić/PIXSELL)

"Svojevremeno ste objavili moje ogorčeno pismo, zbog toga što grad Pula ne odgovara na ponovljenu zamolbu od strane pučke pravobraniteljice, a povodom moje pritužbe zbog kršenja prava na slobodno kretanje i korištenja pomorskog dobra (obalnog pojasa rta Puntižela) za vrijeme trajanja festivala Outlook i Dimensions. No, zahvaljujući upornosti i neodustajanju Ureda pučke pravobraniteljice , nakon osam mjeseci stigao je odgovor iz grada Pule, u kojemu Đordano Škuflić ,decidirano tvrdi da grad Pula nije izdao nikakvo koncesijsko odobrenje organizatorima festivala, te je stoga moja pritužba, prema gradskoj Upravi - neosnovana", napisala je Đurđica Janjanin iz Pule u pismu našem portalu.

"Pravobraniteljica je moju pritužbu proslijedila i Policijskoj upravi Istarske županije. Od njih, vrlo brzo stiže decidirani odgovor, da je grad Pula izdao privremeno koncesijsko rješenje o davanju prava na korištenje pomorskog dobra posjetiteljima festivala, ali...i svim građanima Pule u vremenu od 7- 22 h. (njihov odgovor je u prilogu!) Zaljučak je da su , građanima Pule deset godina ,dva tjedna u kolovozu, nezakonito oduzimana prava na slobodno kretanje i korištenje pomorskog dobra. Zaslugom svih nadležnih u gradu, i uz prigodnu laž g. Škuflića. Ništa neobično, zar ne?", piše Janjanin.

Odgovor pučkog pravobranitelja Đurđici Janjanin pogledajte ovdje a Grada Pule ovdje. U nastavku prenosimo odgovor PU istarske Đurđici Janjanin.

"Izvješćujemo Vas da smo sa dužnom pažnjom postupili po Vašoj pritužbi koju ste uputili Uredu pučkog pravobranitelja a u kojoj se pritužujete na ograničenje slobode kretanja u mjestu Štinjan, prilikom održavanja festivala „Outlook“ i „Dimensions“. Provedenim izvidima i izvršenim provjerama utvrđeno je da je organizatorima navedenih festivala, dana 21.08.2018.g. od strane Vijeća za dodjelu koncesijskih odobrenje Grada Pule izdano Koncesijsko odobrenje za obavljanje djelatnosti na području unutrašnjih morskih voda i teritorijalnog mora Republike Hrvatske.

Navedeno je odobrenje izdano u svrhu organiziranja gore navedenih manifestacija za period od 22.08.2018.-12.09.2018.g a kojim se organizatoru odobrava potpuno isključenje pomorskog dobra iz opće uporabe ali je dužan za vrijeme trajanja odobrenja, a u periodu od 7 do 19 sati omogućiti pristup pomorskom dobru građanima sa prebivalištem na području Grada Pule.

U svezi organiziranja navedenih manifestacija dana 30.07.2018.g. od strane Upravnog odjela za prostorno uređenje, komunalni sustav i imovinu Grada Pule, Odsjeka za upravljanje imovinom, izdano je i Rješenje za korištenje javne površine – zemljišta u Štinjanu, unutar i oko same lokacije tvrđave Punta Christo te ispred ulaza u autokamp „Punitžela“.

Obzirom da Ministarstvo unutarnjih poslova nije nadležno za nadzor nad provedbom navedenog koncesijskog odobrenja, molimo Vas da se za sve dodatne informacije obratite nadležnoj Lučkoj kapetaniji Pula, Odjelu za inspekcijske poslove (tel. 052/535-881) kao i izdavatelju navedene koncesije dok je za nadzor nad provedbom Rješenja za korištenje javne površine nadležno Komunalno redarstvo Grada Pule." odgovorili su Janjanin iz PU istarske u dopisu kojeg potpisuje načelnik Božo Kirin.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa