Izabran izvođač: Počinju radovi na Šohtu, simbolu grada Labina!

0

Radovi na obnovi simbola grada, rudarskog Šohta kreću kroz desetak dana. Naime, nakon što je početkom godine proveden postupak javne nabave za izvođenje radova na čeličnim konstrukcijama statičke sanacije rudarskog tornja te nije pristigla ni jedna ponuda, Grad Labin je u ponovljenom postupku odabrao izvođača radova. Ponovljeni postupak ili obavijest o nadmetanju objavljena je 22. ožujka te je rok za dostavu ponuda bio 12. travnja. Ponovljenim postupkom kao najpovoljniji ponuditelj izabrano je trgovačko društvo Derossi metali iz Labina te je Odluka o odabiru postala izvršna. Vrijednost radova iznosi 1.863.862,00 plus PDV.

Radovi počinju za desetak dana, a rok izvođenja radova je do kraja tekuće godine. Glavni projekt ove veoma zahtjevne obnove izradila je tvrtka Studio Arhing Zagreb. Projektom Mine Tour  Gradu Labinu odobreno je 2,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava za obnovu šohta. U okviru projekta zamijenit će se osnovna nosiva konstrukcija Šohta, zamijeniti sva metalna gazišta i postojeća galerija oko tornja.

Provest će se također antikorozijska zaštita cijelog tornja. Projekt Mine Tour, čiji je nositelj Grad Labin, bavi se izazovom neiskorištenog turističkog potencijala rudarske baštine, i to prirodnog spomenika rudnika Sitarjevec u Litiji te labinskog Šohta. Partneri su Občina Litija, Razvojni center Srca Slovenije, Zavod za gradbeništvo Slovenije, Turistička zajednica Istarske županije, Labin Art Express XXI i Turistična zveza Slovenije.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa