Autobusu punom djece otpao kotač: 'Bilo je grozno'

0
Foto: ilustracija
Foto: ilustracija

Povratak s državnog prvenstva u Poreču za 35 mladih rukometaša iz klubova "Solin" i "Dugopolje" proteklog je vikenda trebao ostati u lijepom sjećanju, ali nažalost ostaje im samo gorak okus putovanja jer su oko sat vremena proveli čekajući u kišovitoj i prohladnoj Lici, ne shvaćajući što im se upravo dogodilo. U nedjelju, oko 18 sati, u blizini čvora Gospić na autocesti A1, 30-ak kilometara daleko od potencijalno spasonosnog odmorišta "Zir", za njih je počela agonija, kada je s vozila u vlasništvu solinskog privatnog prijevoznika Svete Bobana otpao stražnji lijevi kotač, a druga je guma otpala s felge, javlja Slobodna Dalmacija.

Sve su to vidjeli i roditelji djece koji su se nalazili u automobilima iza autobusa. Nije bilo teško zamisliti lica očeva i majki kada im se pred očima "raspadalo" vozilo u kojem se nalaze njihovi najmlađi.

- Bilo je grozno! Zadnja lijeva guma letjela je po autoputu i na sreću nije udarili u niti jedan automobil nego se zabila u brdo. Na cesti je bio pljusak, jure automobili, a autobus zaustavljen u zavoju. Kada su roditelji vidjeli autobus splitskih tablica bez kola, ostali su u šoku, ali srećom uspjeli su se pribrati i reagirati. Jedan roditelj je zvao 112 da pošalju ophodnju, a drugi je pokušavao osposobiti autobus da ga maknu iz zavoja, ali u busu nikakvog alata - priča nam još pod šokom, Ines Punda, čiji se sin s prijateljima vraćao s državnog prvenstva, piše Slobodna.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa