Na ovogodišnjem Krafifestu pripremljeno pola tone krafa!

0
Na Krafifestu u Kršanu
Na Krafifestu u Kršanu

U podne 1. svibnja u Kršanu je otvoren šesnaesti festival krafa Krafifest. Ariana Brnetić, direktorica TZ Općine Kršan, koja zajedno s Općinom Kršan i Poljoprivrednom zadrugom Čepić Polje organizira festival, procjenjuje da će ove godine biti skuhano, sprženo i flambirano oko pet stotina kilograma krafa.

Krafe sprema tim domaćica kuharice Elze lipnik i tim TZ-a, kojega čine domaćice i srednoškolci. Sveukupno šesnaest kuhararica i kuhara spremat će krafe sve dok im ne ponestane tijesta i nadjeva. Nude se sljedeće vrste krafa: pečeni slatki, kuhani slatki s krušnim mrvicama, s kremom, s kremom i čokoladom, krafi u siru, flambirani krafi i slani krafi u umaku. Održat će se i radionica gdje će zainteresirani moći naučiti kako se ova slastica priprema.

Jednako raskošna je i prateća gastronomska ponuda. Na jelovniku su ćevapčići, kobasice, ražnjići, grah, odojak, tjestenina s gamberima ili šparogama, slana pita od inćuna, fritule s više vrsta preljeva, smokvice u ravijolu te torte od čokolade i višanja, čokolade i oraha i ovčje skute i jagoda.

U glazbenom dijelu nastupaju Jozefina i Trio Rio – Abbazia te Duo D&D, a program fešte vodi  Neno Pavinčić. (Tekst i foto: Robi Selan)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa