Kajfeš: Sukob IDS-a i SDP-a je destabilizacija tih stranaka, a ne Istre

0
Zrinko Kajfeš, predsjednik pulskog HDZ-a
Zrinko Kajfeš, predsjednik pulskog HDZ-a

„Sukob IDS-a i SDP-a pokazuje nesnalaženje, nesigurnost i slabost. Smatram da tu nije riječ o destabilizaciji Istre, kako je izjavio predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić, već o destabilizaciji tih stranaka“, tim je riječima predsjednik pulskog HDZ-a Zrinko Kajfeš komentirao raspuštanje pulskog SDP-a.

„Mislim da je tu riječ o sukobu na dva nivoa. Prvi je onaj između Zorana Milanovića i Ivana Jakovčića. Naš je stav da se Istra mora podržati u Zagrebu, jer ondje nemamo zajednički politički stav što je problem svih nas“, rekao nam je Kajfeš i pojasnio da je taj sukob počeo kada je Milanović u Brisel poslao osobu koja ne zna engleski, umjesto Jakovčića koji je poliglot te u nogama ima mnogo političkih utakmica.

Drugi nivo sukoba je, kaže, onaj između IDS-a i SDP-a: „Milanović smatra da njegovi članovi više djeluju u Sv. Juraju, a ne na Iblerovom trgu. SDP u Puli više sluša Nina nego Milanovića“, veli Kajfeš. Mišljenja je da je Milanović morao reagirati, ali da reagira kao malo dijete, dok Jakovčić jako dobro koristi situaciju. „Jakovčić je puno jači i iskusniji te mudro koristi Milanovićevo ponašanje“, naglasio je Kajfeš.

Na kraju je rekao kako SDP jednostavno ne zna Istru staviti u prvi plan: „Kad je SDP na vlasti glumi oporbu, kada je oporba, glumi vlast“ i zaključio da je “SDP iskoristio dvomjesečno izbivanje Ivana Jakovčića s političke scene“. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa