reagiranje opće bolnice pula:

'Iznesene su netočne informacije i narušeno povjerenje pacijenata'

3
Opća bolnica Pula
Opća bolnica Pula

Na tekst 'Na psihijatriji završilo sto Uljanikovaca, a radi samo jedan doktor' koji smo objavili ovdje, stiglo je reagiranje pulske Opće bolnice koje objavljujemo u nastavku u cijelosti.

"Na portalu lstarski.hr dana 3.04.2019.godine u 14.24 sati objavljen je članak pod naslovom "Na psihijatriji završilo sto Uljanikovaca, a radi samo jedan doktor". Osim činjenice da je sam naslov članka senzacionalističan i neistinit, u predmetnom članku iznesen je i niz netočnih informacija čime je nanijeta šteta Odjelu za psihijatriju i cijeloj OB Pula i u konačnici, narušeno povjerenje pacijenata u liječenje u ustanovi, te iste nikako ne odgovaraju stvarnom stanju na Odjelu za psihijatriju.

U predmetnom članku iznose se neistinite i uvredljive tvrdnje na račun stručno medicinskog rada liječnika specijalista psihijatara kako je, između ostalog, "... u zadnjih par tjedana od početka propasti Uljanika dotična psihijatrica 'zbrinula' što dijazepamima što antidepresivima ni manje ni više već punih 100 uljanikovaca". Neprihvatljiva nam je činjenica da odgovorna osoba portala bez provjere informacija objavljuje takav ili sličan sadržaj.

Stoga molimo da u cilju objektivnog i istinitog informiranja javnosti sukladno odredbama Zakona o medijima na istom/istovrijednom mjestu objavite ovaj ispravak netodnih informacija. Na Odjelu za psihijatriju OB Pula pacijenti se ne zbrinjavaju "dijazepamima ili antidepresivima", već se u terapiju uvode određeni lijekovi, psihofarmaci, ovisno o kliničkoj slici i ovisno o mehanizmu djelovanja. Smatramo da je krajnje senzacionalistički i tendenciozno iskorištavati sadašnju ekonomsku situaciju vezanu uz Uljanik i navoditi podatke o liječenju "100 uljanikovaca".

U članku se navodi i da u "Općoj bolnici od tri psihijatra radi samo jedna psihijatrica...", što je apsolutno netočno. Na odjelu za psihijatriju zaposleno je 5 specijalista psihijatrije u punom radnom vremenu, jedna psihijatrica u nepunom radnom vremenu od 4 sata dnevno, dok dvoje psihijatara rade temeljem ugovora o radu u dopunskom radu u trajanju od 8 sati tjedno. Osim toga na odjelu su zaposlene i 4 specijalizantice psihijatrije, koje su u aktivnom procesu provođenja zadanog stručnog usavršavanja", piše u reagiranju Opće bolnice koje potpisuje ravnateljica dr. Irena Hrstić.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa