hrabri vatrogasci

'Stavio sam ga na leđa i polako silazio, bio je u teškom šoku'

0
Foto: 24sata
Foto: 24sata

Radili smo sa strane kad smo čuli zvuk lomljenja i tresak. Dio krana pao je na samo 10 metara od nas. Vidio sam čovjeka kako visi u nesvjesti i zvao Hitnu. Drugi je ležao mrtav na tlu. Ispričao je to jedan od šokiranih radnika koji je umalo nastradao u padu dijela građevinske dizalice u mjestu Funtana kraj Poreča, piše 24sata... Mlađi radnik (31) ostao je visjeti bez svijesti kad su mu ostali pohitali u pomoć. Jedan od njih našao je hrabrosti i popeo se uz ljestve kako bi ga uvukao u kabinu dizalice dok ne stignu spasilačke službe. 

- Imao je slomljenu ruku koju nije mogao pomicati. Mi smo je imobilizirali kako bismo ga uopće mogli micati. Vezali smo ga užetom zbog sigurnosti i tako smo ga spuštali - rekao je Željko Milohanić, vatrogasac Javne vatrogasne postrojbe iz Poreča koji je s kolegama došao u pomoć. S obzirom na to da je prostor s ljestvama dizalice bio uzak, 31-godišnjaka nisu mogli staviti u nosila. Na kraju ga je vatrogasac Vedran Beatodoslovno spuštao tako da je radnik sjedio na njegovim ramenima, piše 24sata.

- Zatekli smo ga na 30 metara visine. Stavio sam ga na svoja leđa i tako sam polako silazio ljestvama. Uspio sam uz pomoć kolega te smo ga predali Hitnoj službi - rekao je Beato za 24sata. Dodao je da u takvim trenucima čovjek zaboravi na strah te je jedino razmišljao o tome da spasi ljudski život.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa