Mauricio Licul: IDS je Interesna Demagoška Skupina

0
Mauricio Licul
Mauricio Licul

Govoreći o aktualnim pulskim gradskim temama Mauricio Licul iz Ladonje bio je više nego iscrpan. On je na konferenciji za medije, održanoj 17. listopada, još jednom istaknuo da je IDS promijenio ime: „IDS je Interesna demagoška skupina. Naime, po načinu njihova rada, riječ je o demagogiji, a ne demokraciji“, naglasio je te nastavio: „U posljednje dvije godine najistaknutiji članovi te skupine, Jakovčić, Miletić i Kajin usmjeravaju sva svoja koplja protiv nas iz Ladonje. I uvijek, ali baš uvijek, optuženi smo da ustajemo protiv svega što IDS predlaže i poduzima u provođenju projekata na njihov način“, izjavio je Licul spomenuvši pritom plinofikaciju Istre, novu bolnicu u Puli, projekt Brijuni Rivijera, projekt Rive u Puli, stadion Aldo Drosina i školu Veli Vrh. Tako, smatra Licul, Ladonja ispada „razarač“ i protivnik razvoja.

„To je još jedna pusta laž u nizu. Struktura IDS-a jednostavno ne trpi drugačiji, transparentan i pošten način rada. Jer, zamislite što bi bilo kad bi se o načinu potrošnje novca otvoreno počelo pričati u Puli i Istri i kad bi konačno netko u ovom gradu i Županiji počeo odgovarati za sve propuste koji se rade s našim novcem“, izjavio je Licul i dodao da Ladonja upravo to i predlaže, da netko konačno odgovara za propuste.

„Jedini cilj IDS-a je daljnje održavanje na vlasti i plasiranje obećanja te demagogija u javnosti“, smatra Licul koji u tom kontekstu ističe „zlatni kilometar zaobilaznice na kojoj se već mijenja asfalt“. „Novac za kampanju IDS-a“, nastavio je Licul, već je osiguran kroz tu zaobilaznicu, ali kako je rekao, čini se da je riječ o vreći bez dna. „Indikativan je način na koji se troši naš novac. Pitanje je da li IDS zaslužuje da u imenu nosi ime istarski, a da na govorimo o riječi demokratski“, kaže Licul uz napomenu da si riječ Sabor u imenu stranke mogu zadržati. „Ali samo zahvaljujući koaliranju sa SDP-om, barem na papiru. Samostalni izlazak IDS-a na parlamentarne izbore pokazao bi stvarno kotiranje IDS-a u Istri i Rijeci, a to si ne mogu dopustiti“.

Licul je mišljenja kako bi se IDS trebao prestati predstavljati kao „domaća“ stranka kojoj bi, kaže, nakon 20 godina bilo bolje da je za Istru nešto konkretno i napravila. Sve što je za Istru i u Istri napravljeno, rekao je, napravili su ljudi sami, a ne IDS koji se „voli kititi tuđim perjem.

„Bilo bi bolje da je IDS pošteno raspolagao istarskim novcem i zemljom, ali i kvalitetno rješavao potrebe građana i Grada Pule te Istre. Ali u tom se segmentu IDS nimalo ne razlikuje od HDZ-a na nacionalnoj razini. Bilo bi vrlo zanimljivo Puležanima, ali i svim Istrijanima vidjeti predbračni ugovor IDS-a i HDZ-a koji je vidljiv u ovoj kampanji i projektima koji dugoročno vežu spomenute stranke“, izjavio je Mauricio Licul.

Nastavio je kako Ladonja vjeruje da je 2012. godina u kojoj će Istrijanke i Istrijani konačno prepoznati „razliku između onih koji se samo predstavljaju kao Istrijani u imenu te iskorištavaju Istru za svoju promociju i onih koji cijene što su Istrijani i upravo zbog toga i doprinose te rade upravo za bolju Pulu, Istru i njihove građane“.

Na tiskovnoj je konferenciji bilo govora i o znanju i stručnosti za koje vjeruju da trebaju vladati Istrom. „Politika znanja, a ne interesa“, naglasio je Licul i izjavio da se od toga IDS-u „sve više diže kosa na glavi, bar onima koji je imaju“. Smatra da se Ladonji na gradskom vijeću maksimalno onemogućava da govore. Licul stoga misli kako je evidentno da su gradski projekti preplaćeni te da se potrebe grada i građana iskorištavaju kako bi se „novac iz javne blagajne pretakao u privatne“.

Na kraju je javno pozvao sve stručnjake iz svih sfera u Istri da se obrate Ladonji „po bilo kakvom pitanju boljeg i drugačijeg sutra za Grad Puli ali i Istru“. „Javno garantiram svima da ćemo mi iz Ladonje bez ikakve cenzure i bahatosti na koju su na žalost navikli svi u ovom gradu, sve njihove ideje svim snagama nastojati provesti u djelo i javno ih objaviti“, zaključio je. (Tekst i foto: Paola Albertini)

loading...

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa