Pomorski policajci spasili 86-godišnjeg ribolovca (video)

0

Pulska je pomorska policija je 11. ožujka oko 15,15 sati u umaškom akvatoriju još jednom pokazala da ljudski život nema cijenu i unatoč jakom vjetru i lošim meteo uvjetima na moru, spasila 86-godišnjeg rekreacijskog ribolovca.

Operativno komunikacijski centar policije u 14,55 sati zaprimio je dojavu o pozivu u pomoć muškarca koji se s barkom nalazio na 1,2 nautičke milje od obale Umaga. Naime, nakon što je područje Umaga iznenada zahvatilo nevrijeme praćeno jakom burom, kišom i tučom, 86-godišnji reakreacijski ribolovac, kojemu je na 4,5 metarskoj barci otkazao motor, zbog valova i jakog vjetra bio je nemoćan i u životnoj opasnosti. 

Budući je prijetila opasnost da valovi ne odnesu barku na otvoreno more i potope je, dvočlana posada policijskog plovila pomorske policije Pula, zapovjednik Vedran Mijić i upravitelj stroja Dragan Medica, nisu dvojili ni sekunde te su se odmah uputili prema unesrećenom.

Dugogodišnje iskustvo na moru, prisebnost i stručnost i ovaj su put polučili spašavanjem ljudskog života. U svega dvadesetak minuta doplovili su do barke, uspjeli je privezati uz policijsko plovilo, te 86-godišnjeg ribolovca zajedno s barkom doteglili u sigurnost umaške luke.

Zahvaljujući brzoj intervenciji, muškarac nije ozlijeđen, a naši pomorski policajci i ovaj put pokazali da su na visini zadatka te da je primarna zadaća policije briga o sigurnosti i zaštiti ljudskih života. (Foto i video: PU Istarska

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa