pacijent odgovara pacijentu

I o meni su se dobro brinuli u pulskoj bolnici, ali...

0
Foto: ilustracija
Foto: ilustracija

Nakon što smo prenijeli pismo jednog Istranina o pozitivnom iskustvu u pulskoj bolnici, koje možete pročitati ovdje, javio nam se još jedan čitatelj, čiji su podaci poznati redakciji, s nešto drukčijim viđenjem. Njegov email prenosimo u nastavku.

"Obraćam Vam se s komentarom na pismo čitatelja "Iskustvo iz pulske bolnice......", a koje sam danas imao priliku pročitati na istarski.hr. Ugledavši naslov, prvo što sam pomislio je da uz sve one crne kronike vezane za događanja u zdravstvu, ipak ima i pozitivnih doživljaja i vratio sam se u mislima na 15.03.2017. godine, kada sam doživio prometnu nezgodu u Barbanu i s teškim tjelesnim povredama transportiran za bolnicu u Puli. Od dolaska vozila hitne pomoći, transporta za bolnicu, prijema na hitnu, ortopediju i i konačno do transporta za Švedsku kao nepokretnog pacijenta avionom, sve medicinsko osoblje je pokazalo ogromnu ljudsku, a istovremeno i medicinsku brigu prema meni.

Isto tako, a što me i posebno dojmilo, iako smo svi imali neku svoju nesreću ili bolest, bio je familijarni odnos pacijenata koji su bili smješteni u istoj sobi sa mnom i njihova rodbina u posjeti. Moj dojam za ovakav pozitivan osjećaj je bio taj da smo se svi osjećali sigurno okruženi osobljem na odjeljenju.

Međutim, gospodin autor članka, za koji se treba natjerati da ga se pročita do kraja i to nakon već prve rečenice, a kako bi se shvatilo kroz što je gospodin prošao boraveći u bolnici, na prvom mjestu se zahvaljuje ministru, potom ravnateljici bolnice i na kraju opet ministru zdravstva. Stječe se dojam da je sve ono što je učinjeno, odnosno svi oni koji su se brinuli o gospodinu i njegovom zdravlju, samo paravan za promociju- veličanje ministra zdravstva, i da je samo pismo čitatelja koji bagatelizira svoje zdravlje, a kako bi u prvi plan stavio ministra Kujundžića, vrlo mizerno. Žalosno da sve što je dobro u zdravstvu i o čemu je trebalo da se govori, je ustvari imalo sasvim drugi cilj", zaključio je čitatelj.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa