emil daus

'Srednjoškolcima zabranjen ulazak na saborsku galeriju zbog majica'

1
Emil Daus
Emil Daus

Učenicama i učenicima Srednje škole iz Buzeta odjevenima u prepoznatljive ružičaste majice povodom Nacionalnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja, nije dozvoljen ulazak na galeriju dok iste ne skinu. Zgrožen tim incidentom, saborski zastupnik IDS-a Emil Daus zatražio je stanku u Saboru te očitovanje predsjednika Hrvatskog sabora.

Daus je istaknuo da su ovi „osviješteni mladi i njihovi učitelji htjeli na jedan simbolični način poslati poruku i ovdje u najvišem predstavničkom tijelu u državi, na način da su odjenuli prepoznatljive ružičaste majice- po kojima je obilježavanje tog dana i poznato.“

- Sramotno je što im je zabranjen ulazak na galeriju Hrvatskog sabora. Kakvu poruku šaljete takvim postupanjem  prema tim mladim ljudima, mladima koji se školuju, koji imaju želju, koji su uporni, koji su osviješteni i više nego što mislite?

Dodao je da se „mladima danas svi obraćaju, oni su svačija ciljna skupina - političarima, medijima, cijeloj marketinškoj industriji. No, mladi su sve, samo ne naivni! Današnja zabrana da mladi nose majice čime su htjeli izraziti svoj stav može biti jedan od odgovora zašto danas mladi ne vide perspektivu u ovoj državi i odlaze iz Hrvatske.“

- Sva sreća da su danas mladi bili iz Istre koja je otvorena, multikulturalna, koja poštuje i njeguje civilizacijske vrijednosti. To je uostalom i razlog zašto se u Istru više ljudi useljava, a što čini razliku u odnosu na ostala područja iz kojih se mladi iseljavaju!, zaključio je saborski zastupnik IDS-a Emil Daus.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa