dokle hrvatska?

'Kristalno je jasno, ne razumijem zašto se to ne želi shvatiti'

0
Frans Timmermans s Pamelom Rendi-Wagner u Madridu (foto: Facebook)
Frans Timmermans s Pamelom Rendi-Wagner u Madridu (foto: Facebook)

Potpredsjednik Europske komisije i "spitzenkandidat" europskih socijalista (PES) na svibanjskim izborima Frans Timmermans potvrdio je u razgovoru za Slovensku tiskovnu agenciju STA od utorka da je prvenstveno zainteresiran za mjesto predsjednika buduće Komisije, a osvrnuo se i na arbitražni spor Slovenije s Hrvatskom, zbog čega se Slovenija lani odlučila tužiti Hrvatsku sudu EU-a, te osudio izjavu Antonija Tajanija o "talijanskoj Istri i Dalmaciji", javlja 24sata.

"Radi se u osnovi o bilateralnom pitanju, no mi smo jasno rekli da arbitražnu presudu treba provesti. Komisija je bila kristalno jasna  glede toga i ne razumijem zašto se to ne želi shvatiti", kazao je Timmermans o arbitražnom sporu, u razgovoru za STA pred svoj posjet Ljubljani u četvrtak, u vezi s čestim kritikama na račun Komisije koje su se iznosile u Sloveniji.

Na pitanje treba li sadašnji predsjednik Europskog parlamenta Antonio Tajani dati ostavku nakon svojih izjava o "talijanskoj Istri i Dalmaciji", kako to zahtijevaju slovenski socijaldemokrati (SD), Timmermans je rekao da ne poziva na Tajanijevu ostavku, no da je Tajani svojim riječima "instrumentalizirao povijest", što treba osuditi, piše 24sata.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa