Dan porečkog sporta

Najuspješniji su bili rukometaši, kuglačice, Laura Božić i Amel Dizdarević (foto)

0
Svi nagrađeni tijekom Dana sporta
Svi nagrađeni tijekom Dana sporta

Ritmičarka Laura Božić, kickboxer Amel Dizdarević, kuglačice Kuglačkog kluba Istra, te rukometaši Rukometnog kluba Poreč, najuspješniji su sportski pojedinci i kolektivi Poreča za 2018. godinu u četiri najatraktivnije kategorije - sportašica, sportaš, ženska i muška ekipa, prema glasovanju predstavnika Grada Poreča, Sportske zajednice, sportskih aktivista i novinara. Rezultati su svečano obznanjeni sinoć, u utorak, 19. veljače 2019. u gradskom kazalištu na tradicionalnoj svečanosti Dan porečkog sporta.

Osim ovih, dodijeljen je niz vrijednih nagrada i priznanja porečkim sportašima i sportašicama, klubovima i pojedincima za ostvarena sportska dostignuća i rezultate u prošloj godini. Do njih se dolazi putem nominacija koje vrši Povjerenstvo, kojeg čine predsjednik i tajnica Sportske zajednice Grada Poreča i predstavnik medija koji prati sportska zbivanja i rezultate na području grada, sve na temelju postignutih rezultata i uspjeha ostvarenih na domaćim i međunarodnim natjecanjima, a kandidature potvrđuje Izvršni odbor Sportske zajednice. O kandidatima je putem glasačkih listića glasao ocjenjivački sud kojeg su činili gradonačelnik Grada Poreča-Parenzo, pročelnica gradskog upravnog odjela nadležnog za područje sporta, zamjenici gradonačelnika, tajnica Sportske zajednice Grada Poreča, članovi Izvršnog odbora Sportske zajednice, predsjednik Nadzornog odbora Sportske zajednice i predstavnici elektronskih i pisanih medija s područja Grada Poreča.

Put do uspjeha

Laura Božić u prošloj je godini nastupila kao hrvatska reprezentativka na Svjetskom prvenstvu u bugarskoj Sofiji. Na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske osvojila je tri zlatne medalje - u vježbama s loptom, trakom i čunjevima, te brončanu medalju u vježbi s obručem, dok je na višebojskom prvenstvu Hrvatske osvojila srebrnu medalju. Članica je Kluba ritmičko sportske gimnastike Poreč. Najbolji sportaš Amel Dizdarević se pak, može se pohvaliti da je član hrvatske reprezentacije, a nastupio je na Europskom prvenstvu u slovačkoj Bratislavi, dok je na prvenstvima Hrvatske osvojio dvije zlatne medalje u disciplini K1 (do 67kg) i u kick lightu, do 69 kg. Dizdarević je član Kickboxing kluba King Poreč.

U sastavu nagrađenog ženskog Kuglačkog kluba Istra su kapetanica Marijana Liović, Nataša Ravnić, Katja Oplanić, Snježana Kramar, Maja Nanić, Valentina Pavlaković, Nikolina Pavlaković, Tatjana Bebić, Barbara Buretić, Sindy Jelenić, Vjera Mušković i Marija Liović, te trenerica Ružica Močibob. Članovi nagrađene rukometne momčadi su Matija Rađaković, Vedran Mišić, Matej Medved, Alan Muranović, Damian Štifanić, Ivan Filipović, Mirko Petrov, Vedran Mataija, Tim Thoss, Filip Perić, Lorenzo Ventin, Leonardo Žagar, Marin Sakić, Gianfranco Pribetić, Mateo Čipraka, Denis Karić, Lean Plovanić, Marinko Ševo, Filip Popović, Filip Šuman, Arian Lugar i Gabrijel Mofardin zajedno s trenerom Dinom Đankovićem.

Nagrade za perspektivne mlade sportaše

Najaktivnijom sportskom udrugom proglašen je Rukometni klub Poreč, za koga je nagradu preuzeo predsjednik Roland Fable. Nagradu za najboljeg sportskog djelatnika osvojio je Fredi Stojnić, jedan od osnivača, predsjednik trener i glavna snaga Streličarskog kluba Poreč-Parenzo s kojim se streličarski sport ponovno vratio na porečku sportsku scenu. Titulu za najboljeg trenera osvojio je Dražen Puniš iz Boćarskog kluba Istra Poreč, koji je u protekloj sezoni osvojio 4. mjesto u Prvoj hrvatskoj ligi i plasirao se u polufinale Kupa Hrvatske.

Uručene su i nagrade perspektivnim mladim sportašima i sportašicama, a to su Andrea Matić (Atletski klub Maximus), Đordano Ferenac (Boćarski klub Istra Poreč), Luka Roso (Hrvački klub Poreč), Mare Milić (Jedriličarski klub Horizont Poreč), Marija Šimunović (Karate klub Finida), Eva Leona Komšić i Uroš Pajić (oboje Kickboxing klub King), Gresa Ramadani (Klub ritmičko-sportske gimnastike Poreč), Lana Punek i Leon Martinjaš (oboje Klub za daljinsko plivanje Poreč), Zoe Marie Baldo i Federico de Robbio (oboje Mačevalački klub Špada), Stjepan Davidović (Nogometni klub Jadran), Petra Mažar (Odbojkaški klub Poreč), Gianfranco Pribetić i Ivan Filipović (oboje Rukometni klub Poreč), Gregori Udovičić (Sportsko ribolovno društvo Zubatac), Dora Popec, (Stolnoteniski klub Jadran), Enrico Ghersinich (Šahovski klub Vladimir Gortan) i Alen Bill (Teniski klub 2000), a najperspektivnijom sportašicom Grada Poreča-Parenzo u prošloj godini proglašena je  Valentina Pavlaković iz ženskog Kuglačkog kluba Istra.

Sportska zajednica Grada Poreča odala je i priznanje klubovima za 70 godina postojanja – Boćarskom klubu Istra Poreč, Odbojkaškom klubu Poreč, Nogometnom klubu Jadran i Kuglačkom klubu Istra. Posebnom nagradom kojom se promiče ime Grada Poreča u svijetu dobio je Daniel Šaškin, automobilist koji je u siječnju, zajedno s kolegom iz Zagreba Sašom Bittermanom, nastupio u najtežoj rally utrci na svijetu - 41. izdanju Rallya Dakar. S ukupnim plasmanom na 38. mjesto Šaškin i Bitterman najuspješnija su hrvatska Dakar posada ikada u povijesti ovog rallya.

Nagrada za životno djelo Tuliu Dekoviću

Vrijedna nagrada za životno djelo u području sporta dodijeljena je Tuliu Dekoviću, dugogodišnjem sportskom djelatniku iz Poreča. Kako je rečeno u obrazloženju, Deković je 1968. bio jedan od suosnivača novog samostalnog Rukometnog kluba Poreč, a godinu kasnije položio je ispit za rukometnog suca i odmah počeo suditi Županijsku ligu. Od početka rada u Rukometnom klubu Poreč bio je u mnogim tijelima i član SOFK-e grada Poreča. Isto tako bio je član zbora rukometnih sudaca Umaga, Bujštine i Pule, a od 1996. ZRS Poreč, od toga zadnjih devet godina kao Predsjednik ZRS Poreč. Oduvijek je radio na školovanju mladih sudaca iz cijele Istre gdje su mnogi kasnije postali suci u Prvoj HRL. Sveukupno je sudio 1360 utakmica, a 1973. i 1983. nagrađivan je od strane Hrvatskog rukometnog saveza za unaprjeđenja rukometa i rukometnog suđenja.

Nagrade su sportašima uručili gradonačelnik Loris Peršurić i njegovi zamjenici Sanja Oplanić, Nadia Štifanić Dobrilović i Elio Štifanić, predsjednik Gradskog vijeća Adriano Jakus, predsjednik Sportske zajednice Grada Poreča Alfredo Mendiković, dopredsjednik Sportske zajednice Grada Poreča Dalibor Jakovčić, zamjenica predsjednika Gradskog vijeća i članica Nadzornog odbora Sportske zajednice Gordana Šušljik, predsjednik Nadzornog odbora Kristijan Klarić i karatist Amir Rešidović. Gradonačelnik Loris Peršurić rekao je kako se često čuje da je Poreč grad sporta - zbog bogate sportske infrastrukture, dobrih uvjeta i brojnih sportskih manifestacija.

- Poreč je grad sporta zbog vas. Vas, koji svojim uspjesima ispisujete važne stranice u povijesti našega grada, vas koji ste najbolji ambasador svoga grada gdje god da se pojavite, vas koji bavljenjem sportom činite ovaj grad boljom sredinom za život od malih nogu. Zato smo se danas ovdje i okupili - kako bismo proslavili sportske uspjehe, ali prije svega vas sportaše, trenere, obitelji i prijatelje koji su vam na sportskom putu najveća podrška, pritom obećavši i stalnu podršku Grada svim sportašima, udrugama i klubovima u osiguranju najboljih uvjeta za bavljenje sportom. Druženje sportaša i uzvanika na svečanosti nastavilo se uz zakusku u foajeu kazališta.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

PREDSTAVNIK/ICA U KAMPU

Do: 31.03.2021.

FAŽANA-FASANA, ISTARSKA ŽUPANIJA

SPASIOC/SPASITELJICA NA OTVORENOM MORU

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SLASTIČAR/SLASTIČARKA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHINJSKI RADNIK/RADNICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA