Balinjerada na Velom Vrhu: Gledatelji se spuštali u karićima

0

Na Velom Vrhu 17. veljače održana je treća po redu velovrška Balinjerada u Puli. Baš kao i lani, staza na kojima su se karići spuštali bio je dijelom Partizanski put do ispod mosta, lučice Mandrača. U ime Grada Pule manifestaciji je prisustvovala Elena Puh Belci, zamjenica gradonačelnika.

Cijela manifestacija počela je u 11 sati spuštanjem karića a organizator Balinjerade je, kao i lani, Udruga za očuvanje domaće beside i maškara Puljštine 2013. Uostalom i ideja za Balinjeradu potječe od jednog člana udruge. Ove godine novost Balinjerade bila je trka na prstenac karićima, a za sve sudionike bio je organiziran ručak i dobra zabava. Sudionici su došli iz raznih krajeva Istre, poput Buja, Brtonigle, Tribana na Bujštini, Umaga, Motovuna, Labina, Mošćeničke Drage i drugih krajeva.

Gledateljima je također dana mogućnost da se okušaju u spuštanju karićima, te su posebno najmlađi uživali na ovoj nesvakidašnjoj manifestaciji na našim ulicama. Damir Pletikos iz Udruge za očuvanje domaće beside i maškara Puljštine 2013 zahvalio se svim sudionicima, posjetiteljima, Gradu Puli, Mjesnom odboru Veli Vrh i svima koji pomažu da se ovakva manifestacija održi.

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa