u postupku beatifikacije

Supetarci mu grade Križni put: Otac Danijel puno je patio (foto)

1

U općini Sv. Petar u Šumi nastavljena je izgradnja Križnog puta oca Danijela Hekića, započeta u studenom. Otac Danijel bio je franjevac čiji je život bio obilježen bolesti i dubokom patnjom. Supetarac, sveti čovjek koji je u postupku beatifikacije u Italiji gdje je proveo život u molitvi, krunici, pomoći brojnim vjernicima koji su zahvaljujući njemu promijenili život na bolje.

Križni put je majstorski osmislio supetarski umjetnik Josip Pino Srblin, a svaka je postaja posebna i jedinstvena, uklopljena u supetarski krajobraz. Postaje su izgrađene od masivnog istarskog kamena, a put je dužine oko 4 km. Staza prolazi prekrasnim supetarskim putevima i šumarcima s početkom i završetkom u rodnom selu oca Danijela, Gljuščićima.

"Predstoji nam uređenje okoliša postaja, obilježavanje, natpisi, info ploče, sadnja zelenila i još puno sitnica. Svečani blagoslov predviđen je za 10. ožujka ove godine. Projekt je dobio potporu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU kroz Program ulaganja u zajednicu uz suradnju Hrvatske pavlinske provincije, Općine Sv. Petar u Šumi i brojnih Supetaraca. Hvala svima na podršci", izjavio je načelnik Sv. Petra u Šumi Mario Bratulić. (Foto: Facebook)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa