potpisani ugovori

Bassanese primio stipendiste: 'Obrazovanje je zalog za budućnost'

2
Gradonačelnik Bassanese sa stipendistima
Gradonačelnik Bassanese sa stipendistima

U ovo blagdansko vrijeme, točnije 28. prosinca gradonačelnik Grada Umaga Vili Bassanese, njegovi zamjenici Floriana Bassanese Radin i Ivan Belušić te pročelnik Odjela za opće poslove i društvene djelatnosti Slaviša Šmalc, umaškim su studenticama i studentima tradicionalno dodijelili stipendije i potpore za akademsku godinu 2018./2019.

Temeljem javnog natječaja, 34 umaška studenta potpisalo je Ugovor o stipendiranju, dok je 5 potpora u iznosu od 1.000 kuna dodijeljeno studentima slabijeg imovinskog stanja. Ove je godine desetero studenata i studentica dobilo dodatne bodove za deficitarno zanimanje. A, osim kriterija prema Pravilniku te izvrsnosti prosjeka ocjena, bodovi su studentima dodijeljeni i za postignuća u znanstvenom i stručnom području, sportu, umjetnosti i glazbenom stvaralaštvu na državnim i međunarodnim natjecanjima te za volonterski rad kojeg je Umag, prvi u Istri, uveo u bodovanje.

Stipendija «Niki Fachin», u ukupnom iznosu od 16.000 kuna, dodijeljena je Jeleni Bošnjak, studentici 2. godine integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija medicine na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, koja je ostvarila ukupno 40 bodova i zauzela prvo mjesto na listi prvenstva.

Prilikom svečanog potpisivanja ugovora, gradonačelnik i suradnici su brojnim studentima zaželjeli puno uspjeha u daljnjem studiranju. „Vi ste temelj razvoja obrazovanja u našoj zajednici. Obrazovanje predstavlja jedini zalog za sigurnu budućnost. Zajedno s vama i vašim izvanrednim uspjesima, polažemo temelje za sustav kako bi svi mogli odrastati, obrazovati se, raditi i ostati živjeti u Umagu, našem gradu koji se iz godine u godinu razvija i raste“, naglasio je Bassanese u svom obraćanju te prisutnima zaželio mirne i vesele blagdane te uspješnu i sretnu 2019. godinu.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa