Evo koje se istarske delicije nude na Adventu u Zagrebu

3
Foto: 24sata
Foto: 24sata

Specijalitet talijanske kuhinje na Fuliranju osobno priprema Romano Seferović, državni prvak Hrvatske 2018. u izradi pizze, a sljubljuju ga s istarskim vinima Marčeta. U kućici istarske pizzerije Buffalo imate priliku isprobati njegovu pobjedničku 'buffalo' pizzu koju krasi ovčji sir s tartufatom, mozzarella di bufala, salama od boškarina, domaće maslinovo ulje, cherry rajčica, svježi bosiljak i masline. A za okuse adventa, Seferović je pripremio i pizzu s kobasicom. - Radi se o klasičnoj margariti s domaćom istarskom kobasicom narezanom na fete. Za savršenu pizzu treba imati dobru volju, malo mašte i znanja te dobre sastojke - tvrdi pizza majstor, donosi 24sata.

Istarske delicije u Zagreb donosi i kućica Fermaj tovara, u kojoj su se spojila dva OPG-a. Jedan sudjeluje s domaćim istarskim kobasicama, a drugi s domaćim istarskim vinom. Kod njih možete pojesti domaći istarski ombolo, svinjski lungić u vinskom toću, ali i kobasice u vinu. Otkrili su nam da za ovaj specijalitet kobasice treba skuhati u vodi s dodatkom bijelog vina. Začinite ružmarinom, solju i paprom te poslužite u pecivu sa zeljem, piše 24sata.

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa