blamaža u pulskom kazalištu

Tko je djeci 'ukrao' omiljenu predstavu?

1
Foto: Jutarnji list
Foto: Jutarnji list

Nakon što je u ponedjeljak pompozno najavljena, a danas se trebala održati pretpremijera i premijera, predstava u produkciji Istarskog narodnog kazališta "Zvonko Bobi Bonko" jučer je nakon upozorenja na kršenje autorskih prava naprasno skinuta s repertoara. U kratkom priopćenju ravnateljica INK-a Gordana Jeromela Kaić preksinoć je javila medijima da se sve prosinačke izvedbe predstave - koja se oslanja na djelo "Charlie i tvornica čokolade" Roalda Dahla, a iza čije prilagodbe stoji koreografkinja Andrea Gotovina - otkazuju da ne bi došlo do povrede Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima, piše Jutarnji.

Mladi glumci, 25 članova Dramskog studija INK-a, ostali su šokirani kad im je preksinoć rečeno da predstave, za koju su se svakodnevno pripremali još od 15. listopada, neće biti. Djeca su plakala cijelo popodne, kaže majka jednog od njih, i sama grcajući.

- Moje dijete je spavalo u kazalištu, dušu bi dalo za kazalište, vježbalo je zajedno s ostalima pet do šest sati dnevno, i onda im dan prije premijere kažu da predstave neće biti, kazala je Glasu Istre uplakana majka.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa