jedinstveni projekt

Stiže nam retro disko fešta, mlađima od 43 zabranjen ulaz!

1
Robert Marušić radio je kao DJ; fotografija iz 1988. godine
Robert Marušić radio je kao DJ; fotografija iz 1988. godine

Buzet je 80-ih godina prošlog stoljeća bio zimski centar zabave Istre. Plesne zabave u buzetskom hotelu Fontana održavale su se zimi petkom i subotom uz živu svirku najboljih istarskih i riječkih orkestara (Bandoleros, Amadeus, TNT, 777 itd). Alenu Vitasoviću je Buzet uvijek ostao poseban u srcu jer je upravo u Buzetu započeo svoju glazbenu karijeru u hotelu Fontana. Prekretnica za organiziranu disco zabavu je bila odluka tadašnjih direktora Hotela Fontana Nadana Flega i Alda Šverka da se u prizemnom dijelu hotela u pivnici napravi video disco bar.

Radno vrijeme je bilo petkom od 21 do 01 sat, a subotom do 02 sata. Mladi buzeštine i sjeverne Istre i dijela Slovenije prema Koperu su imali kao i njihovi vršnjaci u Opatiji kamo izlaziti i zabavljati se. Ploče najvećih svjetskih hitova su se nabavljale iz obližnjeg Trsta pa se ono što se slušalo i pjevalo u svijetu, vrtilo i javno puštalo u Buzetu vikendom. Naravno to je bilo vrijeme vinila, singl i lp ploča. Organizirali su se i koncerti najpopularnih izvođača ondašnje Jugoslavije.

Top špica tih 80-ih godina su bile dvije diskotekue i to Video disco bar Fontana u doljnjem gradu na Fontani i Disco club Fontik u starom gradu Buzetu. Uz trend novih caffe barova, u koje se zalazilo prije odlaska u discoteque, u Buzet je prema nekim procjenama dolazilo izvana oko 300 mladih osoba, što je uz domaće mlade kojih je bilo jednako toliko, činilo korpus od preko 650 mladih osoba koje se se zabavljale u gradu.

Početkom 90-ih otvorena je diskoteka Fenix u centru grada koja je nastavila tradiciju organizirane zabave za mlade, ista je kasnije promijenila ime u Club 190. Bili su to najsjajniji dani posebno zimske i cjelogodišnje zabave u povijesti grada Buzeta. Sjajne osamdesete i devedesete godine. Na tragu i za sjećanje na te dane, pokrenuli smo zabavni projekt „Kadi si generacijo?“, koji će se održati u petak 7.12.2018. sa početkom od 21 sat u centru Buzeta u lokalu Sun Sport Buzet.

Projekt je zamišljen da se glazbenom retrospektivom obuhvati period najslavnijih i najsjajnijih dana zabave Buzeta i sjeverne Istre od sredine 80-ih godina do sredine 90-ih godina. Projekt je osmislio buzetski manager i poduzetnik Robert Marušić koji je i sam bio DJ 80-ih (od 84 do 88) i 90-ih godina (od 90 do 94) u video disco baru Fontana i kasnije u Discoteci Phoenix. Važno je istaknuti da u lokalu neće biti naplate ulaznica, ali će se redarskoj službi morati pokazati osobna iskaznica da je osoba starija po rođenju od 1975 godine. To je projekt za 40+ generaciju.

Prostor inetrijera Sun Sporta će se prilagoditi programu. Na šankovima će biti istaknuta pića koja su se pila 80-ih godina (Stock Cola, Vodka Juice, Wiskey Cola, Gin Tonic, Rum Cola itd...). Na stropu će se montirati velika staklena kugla i postaviti UV rasvjeta kao što je to bilo 80-ih. Dolazak publike je već od 21 sat, a kako se radi o tematskoj večeri, očekuje se dolazak točno na vrijeme većine posjetitelja jer je tako bilo nekad, točno od 21 sat. Domaćin i glavni DJ će biti Robert Marušić a poseban suport je jedan od najpopularnijih  DJ-a u regiji Luca Montecchi koji preuzima program nakon pola noći. Svi su pozvani u Buzet „kako jen bot“ i  nema ulaznica!

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa