Predsjednica imenovala Petra Ćurića u Radnu skupinu za brendiranje

2
Petar Ćurić (foto: T. Čuveljak)
Petar Ćurić (foto: T. Čuveljak)

Pulski kulturni menadžer, producent i gradski vijećnik Petar Ćurić, pokretač i direktor „Branding Hrvatske“ konferencije koju su mnogi hrvatski mediji prozvali najboljom godišnjom konferencijom u Hrvatskoj u posljednjih 20 godina te joj pripisali nacionalni značaj, ukazom predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović od 5. studenoga imenovan je u Radnu skupinu za razvitak identiteta i brenda Republike Hrvatske.

„Ne mogu opisati radost i ponos koji me trenutno obuzimaju! Inicijativu o brendiranju Hrvatske kolege i ja gurali smo godinama, što kroz inicijativu „Branding Hrvatske u svijetu“, a što kroz „Branding Hrvatske“ konferenciju. Naš glavni cilj i jest bio uvjeriti Vladu ili Predsjednicu da preuzmu ovaj projekt i uvrste ga u vlastiti program“ – kazao je Ćurić u kratkoj izjavi.

Inače, uz Ćurića, koji je kao stručnjak u ovoj radnoj skupini jedini iz Istre, predsjedničin tim za nacionalno brendiranje oslanja se pratički na 'kremu' hrvatskih stručnjaka i znalaca za pitanja državnog brandinga i međunarodnog pozicioniranja države. Od Davora Brukete, Bože Skoke i Borisa Ljubičića, do predstojnika Ureda predsjednika Vlade Zvonimira Frke-Petešića, ali i Marijana Bušića, autora umjetničke instalacije „Kravata oko Arene“, koju je u svijetu vidjelo preko milijardu ljudi, i zbog koje je Sabor 18. listopada proglasio službenim 'Danom kravate'.

Petar Ćurić i Marijan Bušić u Vili Weiss na Pantovčaku

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa