društvo josip broz tito:

'Istra se pokušava destabilizirati, a to se vidi po štrajku u Uljaniku'

5
Cvijeće su položili Josip Hrvatin, Dragica Gojtanić, Valter Černjul i Sadija Begić
Cvijeće su položili Josip Hrvatin, Dragica Gojtanić, Valter Černjul i Sadija Begić

U povodu Dušnog dana. 2. studenog, članovi Društva Josip Broz Tito održali su komemoraciju uz Titovu bistu kod autobusnog kolodvora. Tom prilikom predsjednik istarskih društava Josip Broz Tito Josip Hrvatin osvrnuo se na aktualnu društveno-političku situaciju. Istra se, smatra on, pokušava destabilizirati, a to se najbolje očituje na primjeru štrajka u Uljaniku i oštećivanju spomenika NOB-a na Gradskom groblju Labin i lokalitetu pod Brdo.

„Štrajk u Uljaniku nije bio nužan jer je država imala novaca da da, ali je namjerno čekala sedam dana da se štrajk razvije i da ubaci elemente koji su nosili parole koje nisu imale veze s Uljanikom. Moj lični dojam je da spomenike NOB-u nisu oštetili neki odavde jer su to mogli napraviti u trideset godina do sada, a to je sve učinjeno u isti čas“, kazao je Hrvatin.

Pozitivne pomake vidi u sve većim brojem sudionika u okupljanjima koje Društvo Josip Broz Tito organizira, posebno u Fažani i kod napisa „Tito“ kod Barbana. „Svake nas je godine sve više, što znači da u nama postoji revolt i mislim da bismo se morali aktivno suprotstaviti svim tim tendencijama“, kaže Hrvatin.

Hrvatska, procjenjuje, svakog dana tone sve niže, a „Vlada nas smatra budalama koje vjeruju da svaki dan napredujemo“. Dotakao se nekadašnjih nestašica kave i benzina u Jugoslaviji i odbacujući te kritike poručio: „Čovjek može samo misliti što bi bilo da je nastavljen onakav napredak i gdje bi mi sada bili. Tu nema nikakve nostalgije, nego je to žalost,  što po potencijalu možemo biti među najbogatijim zemljama u svijetu, a evo gdje smo.“ (Tekst i foto: Robi Selan)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa