slučaj uljanik

Evo kako je Rossanda večeras u Dnevniku komentirao svoju plaću!

0
Foto: HRT
Foto: HRT

Predsjednik Uprave Uljanika Gianni Rossanda 23. listopada gostovao je u Temi dana na Dnevniku HRT-a. Nije želio odgovoriti na pitanje kolika mu je plaća, samo je kazao da je "linearna i u skladu s plaćom predsjednika Uljanika u zadnjih 20 godina".

Gianni Rossanda se u program HRT-a uključio nakon sastanka s Dankom Končarom i Glen Moroneyem, za čiju Scenic grupu Uljanik gradi luksuzni polarni kruzer. Komentirao je informaciju da bi se Končar i Moroney mogli udružiti te u Uljanik zajednički ući kao strateški partneri. "Želimo imati za partnera i Scenic, a ako je više partnera zainteresirano, posebno za brodogradnju - signali prema javnosti i percepcija mogu biti samo pozitivni", kazao je. A kako bi skinuli blokadu s Trećeg maja, kaže Rossanda - razgovaraju sa svakim vjerovnikom, ali su krenuli od najvećih. "Treba razjasniti da pokušavamo deblokirati račun bez novaca. Radi se o čistim uvjeravanjima da za Treći maj postoji budućnost i da se pokaže dobra volja", kazao je, javlja HRT.

Predsjednik Štrajkaškog odbora Uljanika Boris Cerovac pred novinarima je iznio razlog zašto gospodin Gianni Rossanda odmah mora odstupiti s mjesta predsjednika Uprave Uljanik grupe. Prema njegovim riječima Rossanda je u šest godina odgovoran za veliko financijsko dugovanje, 3 do 4 puta veće nego što je temeljni kapital Uljanika. Cerovac se dotaknuo nagađanja da Rossandina plaća iznosi 30, pa čak i 60 tisuća kuna. "Nemam ništa protiv svog odlaska, čak ga i priželjkujem. Moram podsjetiti da je od kraja mog mandata, u travnju - bilo rečeno da ćemo ostati na 'tehničkoj funkciji' do finaliziranja programa restrukturiranja i pronalaska strateškog partnera. Činjenica je i da se svaki put kad je trebala biti promijenjena uprava - okolnosti nisu poklopile. Očekujem da će ovaj tjedan sud imenovati članove NO-a. Bilo bi neozbiljno dati ostavku dok nema NO-a", kazao je za HRT.

"Nemoguće je da je jedna osoba odgovorna za stanje u sustavu kakav je brodogradnja. Ako će biti lakše, ako se svi time amnestiraju - to kao priča može proći", odgovorio je Gianni Rossanda na pitanje: 'Tko je odgovoran za ovakvu situaciju u Uljanik grupi'. Smatra kako ga se ne može osumnjičiti ili optužiti za ništa, osim za poslovne odluke. "Ako je to krimen, onda je to krimen", kratko je kazao, donosi HRT.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa