tanker uljanik plovidbe

Pomorcima isplaćene plaće, Pomer pušten iz australske luke

0
Brod je bio zadržan u luci Gladstone
Brod je bio zadržan u luci Gladstone

Tanker „Pomer“, koji je bio u pritvoru u australskoj luci Gladstone, od 12. listopada, jutros je pušten da nastavi plovidbu, priopćile su australske vlasti za pomorsku sigurnost (AMSA). Vlasnik broda Uljanik Plovidba obavijestio je u ponedjeljak kako je brod zadržan zbog neisplate plaća posadi broda. Međutim, tvrtka je istaknula da su iste isplaćene prije nego što je brod stigao u luku, piše Pomorac.

“AMSA je primila izvješća da članovi posade na „Pomeru“ nisu primali mjesečne plaće prema ugovoru koji je sklopljen s kompanijom”, izjavila je AMSA, potvrđujući pritvaranje broda. “AMSA može potvrditi da su sve plaće isplaćene prije dolaska broda u Australiju. „Pomer“ je danas pušten i sada može nastaviti svoje putovanje”, dodaje AMSA.

Istinitost ovih navoda provjerili smo direktno s posadom broda koja nam je putem maila potvrdila da su im isplaćene zaostale plaće, no da još uvijek ima nepravilnosti. „Brod je pušten i najbitnije se ispunilo!“, izjavila je posada „Pomera“. Brod „Pomer“, izgrađen 2011. godine, napustio je Gladstone i vlastitim pogonom plovi prema Townsvilleu u Australiji, pokazuju najnoviji podaci pomorskog prometa. Uljanik Plovidba ima devet brodova u svojoj floti od čega su četiri broda za suhi rasuti teret i pet tankera, javlja portal Pomorac.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa