U subotu svi u Motovun na Festival terana i tartufa!

0

Festival terana i tartufa i ove godine donosi brojne izlagače, degustacije terana, tarufa i raznih proizvoda na bazi terana i tartufa. Motovunski festival sinonim je za kvalitetne vinare i posebno dobre primjerke terana i mjesto susreta najboljih proizvođača proizvoda od tartufa i tvrtki koje se bave otkupom tartufa.

Manifestacija svoja vrata otvara od 12 sati, a degustacija, druženje uz glazbu, kupnja raznih proizvoda i uživanje u društvu i glazbi predviđeno je do 20 sati. U 14 sati upriličit će se svečano otvorenje. Kupnjom degustacijske čaše po cijeni od 40 kuna, te bona od 5 kuna gosti mogu kušati izložena vina. Najveći tartuf bira se u 15 sati, a posjetitelji će tijekom dana ocjenjivati najbolji teran po mišljenju publike, proglašenje će se održati u 19 sati, a svi koji glasaju mogu osvojiti i bogate poklon pakete.

Vinari koji će se ove godine predstaviti su: domaći Benvenuti, Bertoša, Fakin, Novak, Tomaz, zatim gosti: Vina Trapan, Vina Zigante, Vina Lunika, Vina Coslovich, Vina Ferenac Giulio, Vina Ferenac Bruno, Vina D&D Sirotić, Vina Geržinić, tvrtke koje se bave prodajom i preradom tartufa Miro tartufi, Natura tartufi i Zigante tartufi, te ostali izlagači meda, maslinovog ulja, suhomesnatih proizvoda, čokolade, sira, voća i ostalih slastica na bazi terana ili tartufa.

I ove godine djeca mogu sudjelovati  u radionica izrade tjestenine u sklopu Društva naša djeca od 14 do 17 sati. Program se odvija u šatoru pa bojazni od kiše nema. Iskusni i profesionalni kuhari vodit će brigu o jelima na bazi terana i tartufa. Za cjelodnevnu zabavu brine Kvarter Istria, a u 18 sati publiku zabavlja mlada i razigrana limena glazba iz Buja. Brdo s najboljim teranom i tartufima čeka Vas 20. listopada od 12 sati.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa