Inspektori u Australiji zaustavili brod Uljanik Plovidbe

0
Luka Gladstone i brod Pomer
Luka Gladstone i brod Pomer

Na mail redakcije  portala Pomorac pristigla je vijest da je brod MT „Pomer“ pulske kompanije Uljanik plovidba prisilno zaustavljen u australskoj luci Gladstone. Prema informacijama dobivenim od zaposlenika kompanije nakon dugogodišnjih iskorištavanja hrvatskih pomoraca na brodovima pulske Uljanik plovidbe reagirale su australske vlasti, jer očito hrvatske nije bilo baš previše briga, piše Pomorac.

Naime, kako se navodi, australska državna inspekcija AMSA je našla niz nepravilnosti u kršenju osnovnih radničkih prava, poput neisplata plaća (utvrđeno je vremensko razdoblje od preko 4 mjeseca), neisplata prekovremenih sati, nezadovoljavanje minimalnog broja članova posade, nepoštivanje kolektivnih ugovora, itd.

„Da li će se nakon dugogodišnjih vapaja za hrvatske pomorce pobrinuti i njihova država, ili će se i dalje ponašati maćehinski? Pitamo se, da li će se za hrvatske pomorce opet morati potruditi “tamo neka” daleka Australija, ili su naši pomorci dobri samo kada treba platiti porez, i doprinose poput mirovinskog i zdravstvenog osiguranja?“, stoji u poslanom mailu redakciji Pomorca.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa