Pulski burger odležao u teranu i krenuo na zagrebački Štros

0
Foto: Jutarnji list
Foto: Jutarnji list

Ovogodišnji burgeri na trećem Zagreb Burger Festivalu na Strossmayerovu trgu, popularnom Štrosu, osim okusom, oduševljavaju i kreativnom recepturom za koju je zaslužno 18 burger majstora iz Zagreba, Pule i Splita. Među njima je i chef Ivan Zidar, Puljanin čije je burgere publika prošle godine proglasila najboljima, piše Jutarnji.

Pod okriljem franšize Mason Burgers & Stuff uz svoja dva sada već zvjezdana burgera, Mason i Špaleta burger, Zidar i ove godine ima burger koji visoko pretendira - TeranB. Meso u ovom burgeru prethodno je odležalo u vrhunskom teranu poznatog istarskog vinara Matoševića i sljubljeno je s ostalim sastojcima među kojima su crumble od pršuta, kompot od luka u teranu i rikula. Iskreno, uz ovaj burger grijeh je piti bilo kakvo pivo, vodu pa čak i vino, jer će upropastiti bogat okus vinske marinade. - Meso je prvo odležalo desetak dana u teranu, a potom smo ga stavili u suhu komoru kako bismo dobili burger s finim, zagasitim vinskim okusom - objašnjava Zidar, koji je ove godine promijenio recepturu svog mirisnog brioš peciva.

- Odlučio sam se na manju gramažu, 90-gramsko pecivo zamijenio sam 75-gramskim. Pecivo je sada znatno kvalitetnije jer sam smanjio udio brašna, a povećao normativ maslaca - ističe Zidar, koji se i ove godine nada pobjedi, javlja Jutarnji.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa